Nieuws

Wie doodde Susanna Boon? 15.000 euro voor gouden tip

Susanna Boon (51) uit Amsterdam werd 29 maart dood gevonden in het Zandenbos bij Nunspeet. Ondanks intensief onderzoek weet de politie nog niet wie haar om het leven heeft gebracht. Er is daarom 15.000 euro uitgeloofd voor de gouden tip, werd dinsdagavond bekendgemaakt in het tv-programma Opsporing Verzocht. © Omroep Gelderland
NUNSPEET - Susanna Boon (51) uit Amsterdam werd 29 maart dood gevonden in het Zandenbos bij Nunspeet. Ondanks intensief onderzoek weet de politie nog niet wie haar om het leven heeft gebracht. Er is daarom 15.000 euro uitgeloofd voor de gouden tip, werd dinsdagavond bekendgemaakt in het tv-programma Opsporing Verzocht.
Susanna Boon, moeder van twee dochters, werd sinds 8 januari vermist. Volgens haar partner verliet ze hun woning in het begin van de nacht na een ruzie. Maandenlang was ze spoorloos, tot een wandelaar haar lichaam op 29 maart in het Zandenbos bij Nunspeet vond.
Twee dagen later wees sectie uit dat ze om het leven was gebracht. Duidelijk is dat haar lichaam er geruime tijd heeft gelegen. In april werd haar partner aangehouden. Hij zit inmiddels niet meer vast, maar blijft wel verdachte in deze zaak. 

Oproep politie

De politie deed in Opsporing Verzocht een beroep op mensen uit de omgeving van Boon. Als zij een idee hebben waarom iemand haar iets aan zou willen doen, dan willen zij daar graag met hen over praten. 
De politie heeft in het Zandenbos een tekstkar gezet. Ze roept daarmee mensen op om na te denken of ze iets opvallends gezien hebben tussen 8 januari en 29 maart dit jaar. 
Opsporing Verzocht over Susanna Boon:

'Dit heeft mijn moeder niet verdiend'

De oudste dochter kwam in de uitzending aan het woord. Ze hoopt dat de beloning van 15.000 euro helpt om mensen die meer over de zaak weten aan het praten te krijgen. 'We willen het graag kunnen afsluiten en het verlies verwerken. Ik kom daar nu nog niet aan toe.'
Volgens de dochter stond haar moeder altijd voor anderen klaar. 'En dan eindigt ze in het bos in Nunspeet... Dit is niet wat mijn moeder verdiend heeft. Zeker niet.'