Nieuws

Erop uit in de natuur: op zoek naar de natuur uit de film

ARNHEM - Wilt u er deze week een dagje op uit in de Gelderse natuur? Een selectie van de leukste Gelderse activiteiten vindt u hier.

(Dieren) winterweetjes

We zijn nu nog volop aan het genieten van de herfst, maar voordat u het weet staat de meteorologische winter alweer voor de deur! Voor ons is dit misschien wel de drukste periode van het jaar. Maar voor de natuur en de dieren geldt juist het tegenovergestelde. Planten verstoppen zich onder de grond en dieren doen een winterslaap. De boswachter vertelt u er woensdag alles over. Daarnaast is er ook aandacht voor het ontstaan van stuwwallandschappen.
Datum:  30 november 
Plaats: Wapenveld
Meer informatie: Geldersch Landschap & Kasteelen
Foto: Jan Bruil

Thema-excursie na korte film Ruben Smit

Een film combineren met een excursie? Dat kan in het Nationale Park de Hoge Veluwe! U krijgt korte films te zien van filmmaker en fotograaf Ruben Smit. In deze films staat het Deelense Veld centraal. Daarna gaat u erop uit met de fiets. U bezoekt plaatsen waar dieren en planten, die in de film voorkomen, regelmatig te zien zijn. De gids vertelt over het natuurbeheer dat de basis vormt van een uniek leefgebied waar deze bijzondere planten en dieren kunnen leven. 
Datum: 4, 11 en 18 december
Plaats: Otterlo

Winterbelevenis

Ook in Doetinchem staat zondag een boswachter klaar om u mee te nemen in de wonderenwereld van de meteorologische winter. Ondanks dat door de kou de natuur niet actief is, zijn er nog volop dingen te zien in de winter. Reserveren is wel nodig.
Datum: 4 december 
Plaats: Doetinchem
Meer informatie: Geldersch Landschap & Kasteelen
Foto: Gerrit van Osch

Speuren naar sporen

Of ga zondag op wandel- en fietsexcursie met de hele familie in Nationaal de Park de Hoge Veluwe Onder leiding van een natuurgids wordt er gekeken welke sporen bepaalde dieren hebben achtergelaten.
Datum: 4 december
Plaats: Otterlo