Nieuws

Drie jaar cel voor neersteken ex bij vechtscheiding

Een 55-jarige man uit Heerde is door de rechtbank veroordeeld omdat hij heeft geprobeerd zijn ex-vrouw te doden, met wie hij in een vechtscheiding lag. Hij krijgt drie jaar cel opgelegd, waarvan 1 jaar voorwaardelijk.
HEERDE - Een 55-jarige man uit Heerde is door de rechtbank veroordeeld omdat hij heeft geprobeerd zijn ex-vrouw te doden, met wie hij in een vechtscheiding lag. Hij krijgt drie jaar cel opgelegd, waarvan 1 jaar voorwaardelijk.
Bij de scheiding liepen de emoties aan beide zijden hoog op. Op de avond van 14 juni 2016 barstte de bom. De man wachtte zijn (ex-)echtgenote in de tuin van haar huis op. Hij duwde haar al worstelend naar binnen, stak hij haar met een mes in haar zij en borstkas.
Hij gooide haar op de grond, kneep haar keel dicht en sloeg haar in het gezicht en tegen haar hoofd.

Lagere straf door vechtscheiding

Het Openbaar Ministerie eiste vijf jaar cel, maar volgens de rechtbank is poging tot moord niet bewezen. Ook is de Heerdenaar niet eerder in aanraking geweest met de politie. De rechtbank weegt ook mee dat door de vechtscheiding zowel het slachtoffer als de dader hevig emotioneel reageren. 
Omdat de problemen over de scheiding nog steeds niet zijn opgelost, veroordeelt de rechtbank de Heerdenaar tot een deels voorwaardelijke gevangenisstraf, om zo nieuwe strafbare feiten te voorkomen.
Ook moet de man een schadevergoeding van ruim 3.300 euro aan zijn (ex)-echtgenote betalen.