Nieuws

Humberto Tan in de Millingerwaard: 'Oh, paardjes, wat doen jullie met me?'

Zichtbaar gelukkig klikt presentator Humberto Tan zich suf met foto's van konikpaarden. Maandagavond was er een glansrol op televisie weggelegd voor de Millingerwaard bij Nijmegen, in het programma Het Perfecte Plaatje van RTL4. © screenshot RTL Entertainment
NIJMEGEN - Zichtbaar gelukkig klikt presentator Humberto Tan zich suf met foto's van konikpaarden. Maandagavond was er een glansrol op televisie weggelegd voor de Millingerwaard bij Nijmegen, in het programma Het Perfecte Plaatje van RTL4.
In het programma nemen bekende Nederlanders het tegen elkaar op in een afvalrace. Wie is de beste fotograaf? Dit keer moesten ze zich storten op natuurfotografie en tenminste één dier op de gevoelige plaat vastleggen.

Respect voor de paarden

Humberto Tan kwam uiteindelijk als winnaar uit de bus met een foto van twee konikpaarden van de kudde die in de Millingerwaard leeft. 'Oh, paardjes, paardjes, paardjes', verzucht Tan onder de indruk terwijl hij door zijn lens naar de indrukwekkende dieren tuurt. 'Wat doen jullie met me?'
'We hebben ons kennelijk zo rustig gedragen dat ze ons vertrouwen, dat ze dicht bijkomen en dat je ze respecteert in hun gebied', zegt de talkshowhost terwijl hij omringd wordt door nieuwsgierige konikpaarden aan de oevers van de Waal.

BN'ers weer eens wat anders dan bevers

Voor boswachter Thijmen van Heerde was de dag van de opnames er één die hij niet snel zal vergeten, schrijft hij op zijn blog. Meerdere BN'ers in Millingerwaard is weer eens wat anders dan bevers, Gallowayrunderen en konikpaarden.
Van Heerde genoot van de aanblik van de BN'ers die het 'gevecht' met de natuur aangingen om hun mooiste natuurfoto te maken. 'Als boswachter zou ik wel weten waar ik heen zou gaan', schrijft de boswachter verwijzend naar de prachtige riviernatuur langs de Waal.
De winnende foto van Humberto Tan (hetperfecteplaatje.rtl.nl)

Zie ook: