Instellingen

Komende uitzending: luisteren naar stemmen in je hoofd, een bomenverzameling en de hondenbaan van Marjolein

Zaterdag 26 november in Gelderse Koppen.
Zaterdag 26 november in Gelderse Koppen.
ARNHEM - Zaterdag 26 november in Gelderse Koppen.

Getemde stemmen

NIJMEGEN- Robin Timmers was 25 jaar oud toen hij na een LSD-trip voor het eerst stemmen in zijn hoofd hoorde. Hij raakte helemaal aan de grond. Hij werd gedwongen opgenomen in een psychiatrische kliniek, kwam in de isoleercel, kreeg medicatie en woonde zelfs even in de daklozenopvang. Maar de stemmen verdwenen niet. Tot het moment dat hij leerde luisteren naar de stemmen. Vanaf dat moment bouwde Robin zijn leven weer op.  In 2012 richtte Robin het Steunpunt Stemmen Horen op waar hij andere stemmenhoorders helpt.

Dromen van bomen

HORSSEN- Piet Vos heeft zijn eigen arboretum in Horssen. Een wat? Een arboretum is een bijzondere bomenverzameling. Er zijn er in Nederland maar een handjevol van. De tuin van Vos is een halve hectare groot en er staan ongeveer 700 soorten bomen. De herfst is één van zijn favoriete periodes, vanwege de gekleurde bladeren: "het is net een Perzisch tapijt."  

Tunnelvisie

LENT- Frans Mikx zegt dat hij niet meer nodig heeft dan een graafmachine en een goede schep, en dan is het dichtgemetselde tunneltje bij hem om de hoek open. Want dat is wat hij wil. Het is een oorlogsmonument’, zegt Frans, ‘en het zou een fantastische verbinding zijn met de nieuwbouwijk'. In de Koude Oorlog gooide de gemeente het tunneltje dicht om de Russen tegen te houden. 

De Maldense Dick Maas

MALDEN- De Maldense Henri van Heusden is bijna 80, maar achter de geraniums zul je hem niet vinden. Hij maakte een speelfilm die volgens van Heusden thuishoort in de bioscoop. Maar het grote publiek heeft de film nooit gehaald, want toen Henri wilde beginnen met de promotie van 'Gehaaid', werd hij getroffen door prostaatkanker. Nu is hij genezen verklaard en wil hij zijn levenswerk, de aandacht geven die het verdient.  

Hondenbaan

DUIVEN-,,Bij de eerste hond weet je eigenlijk niet waar je aan begint.'' Marjolein Lucassen leidt hulphonden op, ze is inmiddels toe aan haar 12e hulphond. In het begin nam ze nog uitgebreid afscheid als de hond naar het nieuwe baasje ging, maar dat liep uit op een drama. ,,Nu doen we het heel snel, het blijft lastig hoor. We moeten altijd huilen.´´ Toch doet Marjolein het met liefde, want ze weet hoeveel de beestjes betekenen voor de mensen die ze nodig hebben. 
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op WhatsApp of stuur een mail: omroep@gld.nl!