Nieuws

Geen medaille maar wel lachen, levert Arnhemse Martina prijs op

Churandy Martina.
De Arnhemse atleet Churandy Martina krijgt de Trofee Pahud de Mortanges. Dat maakte voorzitter André Bolhuis van NOC*NSF maandag bekend tijdens de algemene vergadering van de sportkoepel op Sportcentrum Papendal. © ANP
ARNHEM - De Arnhemse atleet Churandy Martina krijgt de Trofee Pahud de Mortanges. Dat maakte voorzitter André Bolhuis van NOC*NSF maandag bekend tijdens de algemene vergadering van de sportkoepel op Sportcentrum Papendal.
De prijs is bedoeld voor sporters die een bijzondere prestatie leveren. Sprinter Martina won bij de Olympische Spelen in Rio op een haar na een medaille op de 200 meter. Dankzij die prestatie én zijn positieve reactie erop, sleepte hij de trofee in de wacht.
Martina was niet bij de vergadering aanwezig en krijgt de prijs daarom op een later tijdstip uitgereikt. Hij is de opvolger van de schaatsbroers Michel en Ronald Mulder, die de prijs in 2014 ontvingen.
Charles Pahud de Mortanges, naar wie de trofee vernoemd is, was tot 2004 de meest succesvolle Nederlandse deelnemer aan de Olympische Spelen ooit.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!