Nieuws

Armoedig De Graafschap pijnlijk onderuit bij Jong PSV

EINDHOVEN - De Graafschap heeft op de Herdgang in Eindhoven met 1-0 verloren van Jong PSV. De Achterhoekers speelden een slechte wedstrijd. De goal viel in de slotfase uit een standaardsituatie.
LIVEBLOG gesloten.
De Graafschap dringt nog aan en is dichtbij de gelijkmaker. Maar het blijft 1-0. De Graafschap blijft onderin bungelen en lijkt zo een verloren seizoen tegemoet te gaan.
GOAL! 88e min: Rosario kopt een vrije trap van dichtbij binnen. Hij komt simpel voor zijn man en laat Bednarek kansloos. Jong PSV staat met 1-0 voor.
85e min: Ook Will schiet van buiten het strafschopgebied. Jurjus redt vrij eenvoudig.
80e min: El Jebli probeert het maar eens van afstand. Het schot gaat net naast. De eerste keer dat een speler van De Graafschap na rust op doel schiet.
73e min: eerste wissel pas bij De Graafschap. El Jebli komt voor Bannink.
68e min: Waar is het zelfvertrouwen dat De Graafschap dacht opgedaan te hebben tegen Fortuna Sittard? De angst regeert weer. Bang om fouten te maken. Het niveau vanavond in Eindhoven is vaak bedroevend.
60e min: het spel wordt er ook in de tweede helft niet beter op. Nu is het Jong PSV weer dat dreigender is. De Graafschap moet terug.
49e min: Bednarek belangrijk voor de Achterhoekers. Hij redt knap op een inzet van Rosario.
Darije Kalezic is aandachtig toeschouwer in Eindhoven bij twee van zijn oude clubs. Kalezic is net terug uit het Midden-Oosten waar hij na vijf duels al aan de kant werd gezet.
Het is rust in Eindhoven. Veel gemopper op het complex, want ook Jong PSV bakt er weinig van.
Er zijn maar heel weinig supporters meegereisd uit de Achterhoek. Dat komt ongetwijfeld door de maandagavond en de regen. Hier praten ze elkaar bij in de rust (0-0). Veel valt er echter niet te zeggen.
45e min: Het is saai en slecht maar De Graafschap heeft nu wel een klein overwicht. Parzyszsek is opnieuw gevaarlijk, maar zijn inzet wordt geblokt door Van Vlerken.
36e min: De Graafschap krijgt eindelijk iets meer grip. Een voorzet van Driver van de rechterflank wordt goed ingekopt door spits Parzyszek. Hidde Jurjus tikt de bal over de lat.
31e min: Lion Kaak vecht een duel uit met Dante Rigo van Jong PSV. (FOTO Jong PSV).
32e min: een eerste schot op goal van Bannink nadat Jurjus de bal wegstompt na een vrije trap. De inzet van Bannink gaat naast.
30e min: het is stil op de Herdgang omdat er bijna niets gebeurt. De Graafschap slaagt er niet in de bal lang in de ploeg te houden.
23e min: na een kwart wedstrijd is De Graafschap nog niet gevaarlijk geweest. Weinig tempo, weinig verrassing en weinig agressie in het spel.
5e min: de eerste kans is voor de talenten van PSV. Josefzoon breekt door, De Graafschap krijgt de bal niet weg maar Rosario krijgt de bal niet langs keeper Bednarek.
20.00 uur: de wedstrijd is begonnen met ex-Graafschapper Hidde Jurjus bij PSV in de goal. Bij De Graafschap ontbreekt Koolhof dus. Bannink is nu de tweede spits naast Parzyszek. Jan Lammers is wel fit genoeg om met zijn gekneusde voet te spelen.
19.35 uur: de warming-up van De Graafschap. De spanning neemt toe. De Superboeren hebben de punten keihard nodig als het nog een rol wil spelen dit seizoen.
19.34: supporters van PSV nemen plaats op de kleine hoofdtribune Verder is het complex akelig leeg op deze druilerige maar uitermate zachte avond in Eindhoven.
19.14: de opstellingen der beide elftallen in een regenachting Eindhoven. Alexander Bannink in de basis. Dean Koolhof ontbreekt vanwege griep. Bij Jong PSV ex-Graafschap doelman en Achterhoeker Hidde Jurjus. Sam Lammers scoort veelvuldig dit seizoen.
19.02: Assistent-coach Dennis te Braak (foto onder) betreedt als eerste het veld om de warming-up uit te zetten voor de spelers van De Graafschap
Voor De Graafschap is het duel bij Jong PSV van groot belang. Met nog vier duels voor de winterstop moeten er punten gepakt worden. Anders dreigt het seizoen een grote mislukking te worden.
19.00 uur: Keeperstrainer Edwin Susebeek (zie foto onder) is in zijn nopjes bij zijn oude club PSV. Op dit complex werkte de Achterhoeker vele jaren en werd hij als trainer van (jeugd)keepers zeer gewaardeerd.