Nieuws

Zangduo uit Zieuwent brengt zeven dagen lang ode aan de ouderen

HENGELO - Het duo 'Twee Freemde mannen' oftewel tweeFM uit Zieuwent treedt zeven dagen lang op in zeven verzorgingstehuizen. Met deze zogenoemde 'Zevensprong' willen ze aandacht vragen voor ouderen.
Eric Heutinck en Marcel Schepers spelen maandag in verzorgingstehuis Markenheem - De Bleijke in Hengelo als eerste het bekende liedje 'De Zevensprong.' 'Ja dit heeft Marcel bedacht,' aldus Eric Heutinck, 'hij is nogal creatief. De bedoeling is zeven dagen, zeven verzorgingstehuizen, zeven liedjes. '

Aandacht voor ouderen

Het doel is een soort ode aan ouderen. 'De mensen die jarenlang gewerkt hebben en voor ons gezorgd hebben, worden nu gekort op de zorg. Die moeten steeds meer beknibbelen. Wij willen daar graag meer aandacht voor. ' Als bedankje voor al die ouderen treden de mannen deze week op in zeven verzorgingstehuizen.
In Hengelo blijkt al snel dat het niet bij zeven liedjes blijft. Bovendien zingen de heren bijna alles in het Achterhoekse dialect. Vooral de bekende liedjes slaan aan bij de bewoners van het verzorgingstehuis. 'Ja dat is leuk hè! Ik vind het wel mooi die bekende deuntjes in het Achterhoeks, zeker als je hier uit de buurt komt,' zegt één van de bewoners. 

In de lampen hangen

De Freemde mannen zijn tevreden over hun eerste optreden: 'Je moet ook niet verwachten dat die 60-plussers allemaal in de lampen gaan hangen, maar je merkt wel hoe meer we spelen, hoe meer ze mee gaan doen.'
Na Hengelo treedt TweeFM nog op in verzorgingstehuizen in Borculo, 's-Heerenberg, Gendringen, Ruurlo, Groenlo en Doetinchem.