Nieuws

'Fietsendieven hebben makkie bij station Nijmegen Lent'

NIJMEGEN - Je stalt je fiets bij Station Nijmegen Lent en pakt de trein. Bij terugkomst wacht een nare verrassing. Fiets gejat. Het aantal fietsendiefstallen en daarmee de kans dat je terug naar huis moet lopen stijgt.
Dat fietsendieven op station Nijmegen Lent afkomen als duiven op een zakje pinda's heeft er zelfs voor gezorgd dat er een knalgeel bordje is opgehangen om argeloze fietsers die met de trein willen te waarschuwen. 'Fiets goed vastzetten', is het advies op het bordje om de kansen op behoud van je fiets wat te vergroten.

'Geen stimulans voor gebruik van de fiets'

En daar moet wat aan gebeuren, vindt de lokale fractie van D66. De partij heeft vragen gesteld aan het college van burgemeester en wethouders en stelt voor om bij het station een veilige fietsenstalling neer te zetten.
In een stad die het gebruik van de fiets juist wil stimuleren moet een grote kans dat je fiets gestolen wordt niet de reden zijn om het rijwiel maar in de schuur te laten staan, vindt D66.
foto: D66 Nijmegen

'Zo wordt het fietsendieven wel erg gemakkelijk gemaakt'

Een veilige fietsenstalling noemen de partij 'een flinke stap in de goede richting.’ De politie schrijft in een brief aan de wijkraad Lent dat uit cijfers is gebleken dat het aantal diefstallen sterk is toegenomen sinds de opening van het nieuwe station in juli 2013.
Elk jaar worden het er meer. Een woordvoerder van de politie laat weten dat er dit jaar al meer dan dertig fietsen zijn gestolen uit de stallingen bij het station. Dat is ongeveer de helft van alle fietsendiefstallen in Lent. Ook op Facebook waarschuwt de politie voor de fietsendieven in Lent.
Er is weinig verlichting, er zijn geen afsluitbare fietsenstallingen en het terrein ligt er verlaten bij. ‘Hierdoor wordt het de fietsendieven wel erg gemakkelijk gemaakt’, stelt D66.  De partij wil van het college weten wat er op dit moment gedaan wordt en of ze bereid zijn werk te maken van een veilige fietsenstalling.