Nieuws

Genoeg geld binnen om Tuin van Sjef in Velp open te houden

VELP - De Tuin van Sjef in Velp blijft bestaan. Na een maandenlange actie is genoeg geld ingezameld om de tuin en het bijbehorende huis te kopen.
Uiteindelijk is meer dan 320.000 euro opgehaald, zegt voorzitter Sjaak van 't Hof van de Stichting Tuin van Sjef. Er was minimaal 295.000 euro nodig om het huis van de overleden kunstenaar Sjef van der Molen en de bijzondere tuin te kunnen kopen. 
Sjef was kunstenaar en bioloog. Hij legde een bijzondere tuin met kunst aan, en veel beschermde plantensoorten. Na zijn overlijden in 2014 zetten kunstenaars en vrienden zich in om het huurhuis en de tuin te kunnen behouden voor het publiek.

Kunstveiling en lening

Maandenlang werd geld ingezameld en de stichting kreeg meerdere keren uitstel van de gemeente om het bedrag bij elkaar te sprokkelen. Uiteindelijk kreeg de stichting tot 30 november de tijd om het geld te vergaren. Onlangs bracht een kunstveiling nog 5500 euro op, maar een lening van 55.000 euro van het Nationaal Groenfonds gaf de doorslag.
De stichting wil voor het einde van het jaar de sleuteloverdracht gedaan hebben. Daarna wordt het woonhuis verbouwd, zodat het verhuurd kan worden aan de weduwe van Sjef en een nieuwe huurder. 'Met de huurinkomsten en vrijwillige bijdrages van bezoekers kunnen we op termijn de leningen afbetalen', zegt Van 't Hof.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!