Nieuws

Minder deelnemers Zevenheuvelenloop door uitgevallen treinen

NIJMEGEN - Dit weekend hebben 30.405 hardlopers de Zevenheuvelenloop volbracht. Dat waren er bijna 2.000 minder dan vorig jaar. Dat werd volgens loopdirecteur Ronald Veerbeek onder meer veroorzaakt door het onstuimige weer en de uitval van treinen.
Door de harde wind reden veel treinen niet. Dat leidde ertoe dat vooral deelnemers uit de Randstad besloten thuis te blijven, zegt Veerbeek.
Een onbekend aantal Gelderse lopers haalde de start in Nijmegen niet. Zondagmorgen reden tussen Arnhem en Zevenaar geen treinen door een aanrijding met een persoon; het slachtoffer overleefde de botsing niet.

'Geleerd van vorig jaar'

Veerbeek zegt geen meldingen te hebben gekregen van lopers die door de wind werden getroffen door bijvoorbeeld rondvliegende takken. 'Vorig jaar was het ook onstuimig. Daar hebben we van geleerd. We hebben gezorgd voor meer ballast bij stellages en we hebben vaker op de route puin weggehaald.'
Beelden van de Zevenheuvelenloop:
Zondag kwamen op de Groesbeekseweg in Nijmegen 23.216 hardlopers over de finish. In 2015 ging het om 25.552 lopers. Zaterdagavond bij de Zevenheuvelennacht waren dat er 6.573, bijna 500 meer dan een jaar eerder. Verder haalden 616 kinderen een medaille op na het meedoen aan de kidsrun. Ook dat aantal zit in de lift. 

Geen eerste hulp

Veerbeek is blij dat er dit jaar geen lopers eerste hulp van ambulancepersoneel nodig hadden. Maar hij kneep hem aanvankelijk wel. 'Het was zondag niet koud en toch heb ik heel veel lopers gezien die zich nogal warm hadden aangekleed met lange broeken en jassen.'
Afgelopen week meldde het Nijmeegse Radboudumc na onderzoek dat 15 procent van de lopers aan de Zevenheuvelenloop oververhit over de finish komt.
Het bericht dat na afloop van de Zevenheuvelenloop langs het parcours vaten met drugsafval zijn gedumpt, bereikte Veerbeek pas maandagmorgen. 'Oh, dat is me helemaal ontgaan.'

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!