Nieuws

Gelderland fietst massaal: Hier ligt het drukste fietspad van de provincie

Volgens de metingen van de landelijke fietstelweek, die gehouden werd van 19 tot en met 25 september, is de Van Diemerbroeckstraat in Nijmegen het drukste fietspad van Gelderland. Het fietspad staat op de zevende plek van drukste fietspaden van Nederland. De Van Diemerbroeckstraat loopt langs het ROC, naast het NS-station van Nijmegen. © N1
NIJMEGEN - Volgens de metingen van de landelijke fietstelweek, die gehouden werd van 19 tot en met 25 september, is de Van Diemerbroeckstraat in Nijmegen het drukste fietspad van Gelderland. Het fietspad staat op de zevende plek van drukste fietspaden van Nederland. De Van Diemerbroeckstraat loopt langs het ROC, naast het NS-station van Nijmegen.
Het Smakkelaarsveld naast CS Utrecht is het drukste stukje fietspad in Nederland. Ook de nummers twee en drie van de lijst komen uit de Domstad.

Fanatieke tellers

Ruim 42.600 fietsers deden vrijwillig mee aan de fietstelweek door een app te downloaden. Veel fietsers uit Nijmegen en Beuningen telden mee. Ze staan hierdoor zelfs in de landelijke top 10 van meest actieve gemeenten. In Gelderland deed 1 op de 506 inwoners mee.
Vorig jaar stond Nijmegen overigens zelfs twee keer in de top 10 van de fietstelweek. Het ging toen ook om de Van Diemerbroeckstraat, en het fietspad aan het Keizer Karelplein. Die is nu dus uit de lijst verdwenen.

Zie ook