Nieuws

Zevenheuvelenloop Nijmegen: waarschuwing voor oververhitting en voorbereiden op tegenvallende tijd

Het onstuimige weer is voor de organisatie van de Zevenheuvelenloop in Nijmegen geen aanleiding om het evenement af te gelasten. Wel zijn de nodige maatregelen getroffen en zijn er adviezen voor de 30.000 lopers. © ANP
NIJMEGEN - Het onstuimige weer is voor de organisatie van de Zevenheuvelenloop in Nijmegen geen aanleiding om het evenement af te gelasten. Wel zijn de nodige maatregelen getroffen en zijn er adviezen voor de 30.000 lopers.
'We adviseren de lopers zich niet te warm te kleden, want de temperatuur is redelijk hoog', stelt directeur Ronald Veerbeek. 'De voorspelling is dat het droog blijft, het gaat alleen hard waaien. Als mensen zich te warm kleden, lopen ze de kans op oververhitting.'

Verzwaringen, verankeringen en dode takken

De harde wind kan wel een ander nadeel met zich meebrengen: 'Mogelijk zal de eindtijd de lopers wat tegenvallen.'
Op en rond het parcours zijn ook diverse maatregelen genomen, vertelt Veerbeek: 'De tenten zijn extra verankerd, de dranghekken stevig vastgezet met betonblokken en we gebruiken geen opblaasbogen.
'Bovendien staan er extra mensen bij stukken met veel bomen. We hebben de bomen ook gecontroleerd op dode takken.'

Meteen ingrijpen als het nodig is

Daarnaast is er een meldkamer met alle hulpdiensten. Veerbeek: 'We monitoren het parcours continu. Mensen hoeven zich geen zorgen te maken. Mocht de situatie wijzigen, dan kunnen we meteen maatregelen nemen. We hebben alle contactgegevens van alle deelnemers, die kunnen we meteen op de hoogte stellen', benadrukt Veerbeek.
De Zevenheuvelenloop begint om 13.00 uur.
Vanaf 12.00 uur zijn op Meekijk TV van TV Gelderland beelden te zien.