Nieuws

Tweede overval in drie weken tijd op zelfde snackbar in Nijmegen

Een snackbar aan de Zijpendaalstraat in Nijmegen was zaterdagavond rond 19.30 uur het doelwit van een overvaller. Het is dezelfde snackbar met de naam Hatert, die ook op zaterdag 29 oktober overvallen is. De eigenaar is bij de overval lichtgewond geraakt. © Luuk Merkus
NIJMEGEN - Een snackbar aan de Zijpendaalstraat in Nijmegen was zaterdagavond rond 19.30 uur het doelwit van een overvaller. Het is dezelfde snackbar met de naam Hatert, die ook op zaterdag 29 oktober overvallen is. De eigenaar is bij de overval lichtgewond geraakt.
Het gaat om één overvaller met een bivakmuts op die de snackbareigenaar met een vuurwapen, of iets wat daarop lijkt, bedreigde.
De snackbareigenaar heeft zich verzet en is bij de schermutseling met de overvaller gewond geraakt in zijn gezicht. 

Blauwe broek, donkere jas

De politie doet onderzoek en zette daar zaterdagavond onder meer speurhonden bij in.
Er is een signalement van de dader: het gaat om een getinte man van 1.80 meter lang. Hij droeg handschoenen en had een blauwe spijkerbroek en een donkere jas met capuchon aan. 

Vorige overval drie weken geleden

Bij de vorige overval precies vier weken geleden werd de overval gepleegd door twee gewapende en gemaskerde mannen die toen rond 20.00 uur de cafetaria binnen kwamen. Ze zijn er toen zonder buit vandoor gegaan. Of dat nu weer het geval is, is nog niet duidelijk. 
Begin deze maand werd een snackbar aan de Biezenstraat in Nijmegen overvallen door twee mannen met messen. De overvallers renden toen zonder buit naar buiten, omdat de eigenaresse begon te gillen. 
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!