Nieuws

Vitesse verspeelt wederom een voorsprong: 1-1 in Heerenveen

HEERENVEEN - Vitesse heeft zich zaterdagavond wederom geen goede dienst bewezen. Voor de zoveelste keer dit seizoen werd een voorsprong verspeeld. In plaats van drie punten in Heerenveen, moesten de thuisploeg en de Arnhemmers de punten delen: 1-1.
94e minuut: Afgelopen. Het blijft 1-1 in Heerenveen.
90e minuut: 4 minuten extra tijd.
87e minuut: Foor gaat er af. Rashica er in.
85e minuut: GOAL! Henk Veerman ontdoet zich van Arnold Kruiswijk en schiet de 1-1 onder Room door. Weer weet Vitesse een voorsprong niet vast te houden.
80e minuut: Het wordt weer billenknijpen voor Vitesse. Heerenveen heeft onder andere pinchitter Henk Veerman gebracht.
73e minuut: GOAL! Wat een prachtige goal weer van Lewis Baker. Hij wordt diep gestuurd en lift de bal over Erwin Mulder heen. Vitesse op rozen in Heerenveen.
63e minuut: Daar komt Vitesse met de schrik vrij. Zeneli mag alleen op Eloy Room af, maar de keeper van Vitesse laat zijn klasse zien en stuit de inzet van de aanvaller.
58e minuut: Nakamba krijgt de eerste gele kaart van de wedstrijd. Dat is zijn vijfde, dus dat is een schorsing.
56e minuut: Dat had de 0-1 kunnen zijn. Baker legt de bal in kansrijke positie niet goed af, maar de bal keert terug bij Foor. Zijn inzet gaat hoog over.
55e minuut: Net zoals in de eerste helft domineert Vitesse het begin. Ook na de rust zijn de Arnhemmers sterker uit de startblokken gekomen
49e minuut: Weer is Vitesse dichtbij de openingstreffer, maar na goed terugleggen van Baker, mist Van Wolfswinkel vanaf vijf meter.
48e minuut: Een vrije trap van Nakamba komt bij Tighaodouini, maar zijn volley gaat via het lichaam van Marzo over de achterlijn.
46e minuut: We zijn weer begonnen.
45e minuut: Rust!
45e minuut: Veel supporters gaan alvast naar binnen, er gebeurt weinig in dit duel verder.
42e minuut: Een vrije trap van Larsson gaat ver naast de goal van Room.
34e minuut: Nathan gaat er na iets meer dan een half uur al vanaf. Tighadouini komt erin.
30e minuut: Heerenveen krijgt iets meer kansjes. Een verraderlijk schot van Larsson zuilt net naast.
29e minuut: Vitesse wordt slordiger, waardoor Heerenveen weer kan uitbreken. Maar uiteindelijk ruimen Kashia en Ota op.
27e minuut: Een foutje van Kashia wordt niet afgestraft. Sam Larsson haalt van ver uit, maar in de handen van Room.
25e minuut: Heerenveen lijkt er even uit te kunnen komen, maar aanvoerder Kashia verdedigt uitstekend.
20e minuut: Vitesse is vooralsnog de baas in Heerenveen. Het voetbal is aardig, alleen nog geen goals. Heerenveen krijgt amper een kans.
10e minuut: Vitesse weer dichtbij de 0-1. Nakamba mag van 18 meter uithalen, maar ziet Mulder zijn schot keren. De rebound van Van Wolfswinkel wordt geblokt.
5e minuut: Nathan speelt Van Wolfswinkel vrij in het strafschopgebied, maar de spits van Vitesse raakt de bal helemaal verkeerd, kans verkeken.
1e minuut: We zijn begonnen!
18.25 uur: Het Friesche Volkslied heeft geklonken, we kunnen zo beginnen.
18.20 uur: Zo houdt het orkest, voor het Friesche volkslied, elkaar wel droog..
18.10 uur: Wat kan u doen als u Vitesse-supporter bent? In het beste geval zit u vanavond thuis warm voor de televisie. In het iets minder gunstige geval, gezien het weer, sta je in het stadion. Maar gezien het aantal supporters dat mee is gereisd, kiezen velen voor de eerste optie.
18.05 uur: Het regent hier behoorlijk in Heerenveen. Gelukkig vriest het nog niet, anders hadden we hier vanavond zomaar een tweede ijsbaan kunnen hebben.
18.00 uur: Bij SC Heerenveen spelen ook een paar oud-Vitessenaren. De bekendste is er alleen niet bij. Stijn Schaars is nog altijd geblesseerd aan zijn kuit en kan daarom niet in actie komen tegen de Arnhemmers. Voor Erwin Mulder geldt dat niet. Hij staat wel onder de lat tegen de club waar hij opgroeide.
17.55 uur: Bij SC Heerenveen eren ze hun topscorers op een hele mooie manier. Ook Achterhoeker Klaas-Jan Huntelaar is daardoor op een prominente plek aanwezig in de perskamer.
17.50 uur: De opstelling van Vitesse is bekend, zoals gezegd: een grote verrassing. Sheran Yeini in de basis in plaats van Matt Miazga, maar ook Milot Rashica is zijn plaats kwijt. Yuning Zhang is geblesseerd, daardoor zit Dauda op de bank. Het lijkt erop dat Fraser met een soort 4-2-3-1 opstelling gaat spelen.
Opstelling: Room; Leerdam, Kashia, Kruiswijk, Ota; Nakamba, Yeini; Foor, Nathan, Baker, Van Wolfswinkel.
17.45 uur: Vitesse staat onder hoogspanning in Heerenveen. De Arnhemmers boekten de laatste weken slechte resultaten en moeten nu weer eens een winstpartij noteren. De Arnhemmers hebben na 12 wedstrijden 15 punten. Alleen in het seizoen 2010/2011 werden minder punten behaald na 12 wedstrijden.