Nieuws

Bestuurder doolt op sokken door buitengebied in Acquoy nadat hij met auto boom ramt

Een 29-jarige Leerdammer is door de politie op zijn sokken aangetroffen in het buitengebied tussen zijn woonplaats en Culemborg. Hij had even daarvoor de Volvo waarin hij reed aan puin gereden. © Roland Heitink
ACQUOY - Een 29-jarige Leerdammer is door de politie op zijn sokken aangetroffen in het buitengebied tussen zijn woonplaats en Culemborg. Hij had even daarvoor de Volvo waarin hij reed aan puin gereden.
Op de Acquoysemeer in Acquoy reed de man vrijdagnacht op een T-splitsing rechtdoor, tegen een boom. Hij verzocht een getuige vervolgens de politie niet te bellen en ging ervandoor, zegt een politiewoordvoerder. Volgens de getuige reed hij erg hard.
De hulpdiensten zochten uiteindelijk meer dan een uur naar hem, onder meer met een helikopter. Agenten wisten de 29-jarige op te sporen doordat de bewoner van een boerderij in de buurt alarm had geslagen. Een man op sokken had aangebeld bij de boerderij.
Foto: Roland Heitink 
Omdat de politie vermoedt dat de bestuurder onder invloed achter het stuur was gekropen - volgens verklaringen had hij eerder op de avond veel alcohol gedronken - is een bloedproef gedaan. 
De stationwagen waarin hij reed, raakte ernstig beschadigd. De Leerdammer zelf moest behandeld worden in het ziekenhuis.