Nieuws

Achtste boek Harry Potter is uit; boekwinkels in Gelderland om middernacht open

NIJMEGEN - Voor de echte fans van Harry Potter waren diverse boekwinkels in Gelderland 's nachts open. Om middernacht ging het achtste boek over de tovenaarsleerling in de verkoop in Nederland.
De Mariënburgkapel in Nijmegen veranderde in Zweinstein. Daar werd voorafgaand aan de verkoop een feest gehouden.
Vlak voor middernacht ginge de bezoekers met fakkels naar Dekker v.d. Vegt in de Marikenstraat. Onder meer boekwinkels in Velp, Nijmegen en Druten waren rond middernacht open.
Foto: Omroep Gelderland
Schrijfster J.K. Rowling kondigde eerder aan dat het bij zeven boeken bleef, maar kondigde begin dit jaar toch weer een nieuw boek aan. 'Harry Potter en het vervloeke kind' is een nieuw verhaal in de vorm van een script voor een toneelstuk, dat deze zomer in Londen in première ging.
Het toneelstuk speelt negentien jaar na het laatste Harry Potter-boek, Harry Potter en de Relieken van de Dood, dat in 2007 uitkwam.
De verkoop in Velp. Foto: Omroep Gelderland
Zweinstein in Nijmegen. Foto: Omroep Gelderland
J.K. Rowling verkocht ruim 450 miljoen exemplaren in 79 talen van de zeven voorgaande boeken. Die werden allemaal verfilmd, het laatste boek in twee delen.
De opbrengst van de reeks wordt geschat op omgerekend 6,25 miljard euro. Behalve de boeken verschenen onder meer videospellen, soundtracks, lego en films. Het eerste deel over Harry Potter verscheen in 1995.
Zweinstein in Nijmegen. Foto: Omroep Gelderland
De verkoop in Nijmegen. Foto: Omroep Gelderland
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!