Nieuws

De Gelderse Pauwenveer gaat dit jaar naar.....

Patrick Jansen, Mooi Wageningen.
De Vereniging Mooi Wageningen heeft dit jaar de Gelderse Pauwenveer ontvangen. De prijs wordt elke twee jaar uitgereikt door het Prins Bernhard Cultuurfonds Gelderland. © Omroep Gelderland
WAGENINGEN - De Vereniging Mooi Wageningen heeft dit jaar de Gelderse Pauwenveer ontvangen. De prijs wordt elke twee jaar uitgereikt door het Prins Bernhard Cultuurfonds Gelderland.
Vereniging Mooi Wageningen is een organisatie die het grondgebied in de Gelderse Vallei veilig stelt voor natuur. Volgens de jury doet de vereniging dit op een mooie manier door samen te werken met burgers, boeren en professionele beheerders.

25.000 euro en een kunstwerk

De prijs, een bedrag van 25.000 euro en een kunstwerk van Ronald Rolman, werd vrijdagmiddag uitgereikt in het Openluchtmuseum in Arnhem. 
Het Prins Bernhard Cultuurfonds Gelderland reikt de prijs elke twee jaar uit aan een instelling die zich bijzonder verdienstelijk heeft gemaakt op het gebied van cultuur of natuur in de provincie.
De andere twee genomineerden, Stichting Boerderij Lingezegen en Stichting Renkums Beekdal, ontvingen een bedrag van 5.000 euro.