Nieuws

'Verdachte bekent Posbankmoord'

Een van de verdachten van de Posbankmoord heeft tegen de politie gezegd dat hij verantwoordelijk is voor de dood van Alex Wiegmink. Dat heeft zijn advocaat Annette Laeyendecker bevestigd aan het Eindhovens Dagblad. © Opsporing Verzocht
ARNHEM - Een van de verdachten van de Posbankmoord heeft tegen de politie gezegd dat hij verantwoordelijk is voor de dood van Alex Wiegmink. Dat heeft zijn advocaat Annette Laeyendecker bevestigd aan het Eindhovens Dagblad.
Over het motief van de moord wil de advocaat van de 55-jarige man uit Boekel niks kwijt. 'Het heeft in elk geval niks met drugs te maken', aldus Laeyendecker in de krant. De andere verdachte in de zaak, een 43-jarige man uit Veghel, ontkent volgens Laeyendecker.

90 dagen langer vast

Het voorarrest van de beide mannen werd gisteren door de raadkamer met 90 dagen verlengd. De verdachten zitten inmiddels niet meer in volledige beperking. Dat betekent dat ze bijvoorbeeld weer familieleden mogen ontvangen en televisie mogen kijken.
De man uit Boekel meldde zich begin deze maand zelf bij de politie, na de uitzending van Opsporing Verzocht waarin de zogenoemde coldcasezaak werd behandeld. Hij bekende betrokken te zijn bij de gewelddadige dood van Wiegmink in het natuurgebied. Later op de dag hield de politie de man uit Veghel aan.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!