Rheden

Verdachten Posbankmoord langer in voorarrest

De twee verdachten van de Posbankmoord blijven voorlopig in de cel. De raadkamer heeft hun voorarrest donderdag met 90 dagen verlengd. Dat meldt de rechtbank Gelderland. © Omroep Gelderland
RHEDEN - De twee verdachten van de Posbankmoord blijven voorlopig in de cel. De raadkamer heeft hun voorarrest donderdag met 90 dagen verlengd. Dat meldt de rechtbank Gelderland.
Het gaat om een 43-jarige man uit Veghel en een 55-jarige man uit Boekel. De twee Brabanders zouden Alex Wiegmink uit Drempt 13 jaar geleden op de Posbank bij Rheden om het leven hebben gebracht. 
De verdachten zitten inmiddels niet meer in volledige beperking. Dat betekent dat ze bijvoorbeeld weer familieleden mogen ontvangen en kranten mogen lezen.

Verdachten waren eerder als getuigen in beeld

Een woordvoerster van het Openbaar Ministerie meldde donderdag dat beide mannen 13 jaar geleden al gehoord zijn in deze zaak. Toen niet als verdachten, maar als getuigen.
De man uit Boekel meldde zich begin deze maand zelf bij de politie, na de uitzending van Opsporing Verzocht waarin de zogenoemde coldcasezaak werd behandeld. Hij bekende betrokken te zijn bij de gewelddadige dood van Wiegmink in het natuurgebied. Later op de dag hield de politie de man uit Veghel aan.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!