Nieuws

Vogelgriep-dreiging zorgt voor het sluiten van de deuren van Kinderboerderij De Goffert

In verband met aangescherpte maatregelen omtrent de vogelgriep heeft kinderboerderij De Goffert donderdag de deuren gesloten. De kinderboerderij meldt dat er geen zieke vogels op het terrein zijn gevonden, en sluit de deuren uit eigen beweging. Alle vogels zijn tot nader bericht opgehokt. © Mooi Goffertpark
NIJMEGEN - In verband met aangescherpte maatregelen omtrent de vogelgriep heeft kinderboerderij De Goffert donderdag de deuren gesloten. De kinderboerderij meldt dat er geen zieke vogels op het terrein zijn gevonden, en sluit de deuren uit eigen beweging. Alle vogels zijn tot nader bericht opgehokt.

Ophokplicht

De kinderboerderij kan nog niet zeggen hoe lang de sluiting gaat duren en wacht hiervoor op verder informatie van het Ministerie van Economische Zaken. Afgelopen maandag kondigde het ministerie aan dat kinderboerderijen, dierentuinen en houders van hobby-vogels ervoor moesten zorgen dat bezoekers niet met de gehouden vogels in contact kunnen komen.
Woensdagochtend vertelde Nick Albers, beheerder van de kinderboerderij in Nijmegen, nog dat de deuren open bleven. Daar komt hij nu dus op terug.

Zie ook