Brummen

Met drie pakken koekjes per week runt 91-jarige Minie haar winkeltje in Brummen

BRUMMEN - Ze is ruim 91 jaar en mag zich de oudste ondernemer van Nederland noemen; Minie Wiegman uit Brummen. Ondanks haar hoge leeftijd runt zij nog steeds een depot van stomerij Excellent in Brummen.
Vandaag tijdens de eerste Dag van de Ondernemer van het MKB krijgt ze een speciale oorkonde uitgereikt. Minie Wiegman zelf noemt de onderneming een winkeltje waar ze kleren aanneemt weer teruggeeft en koffie drinkt met haar vriendinnen.

'Verdien niet veel, maar krijg er zoveel voor terug'

Wiegman: 'Er gaan wel drie pakken koekjes per week doorheen, dat is toch enig! Ik verdien met dit werk echt niet veel, maar krijg er wel zoveel voor terug. Ik ben er heilig van overtuigd dat een mens in beweging moet blijven; je moet niet gaan zitten. Ik mankeer verder niets, loop veel in de winkel, eet gezond, twee stuks fruit en groente elke dag'.
Voordat Wiegman begon bij de stomerij, had ze zelf samen met haar man twee fotozaken in Brummen en Eerbeek. Stil zitten is dus niks voor haar.
Het depot van de oudste ondernemer van het land is elke doordeweekse dag open, van negen uur 's ochtends tot zes uur 's avonds. Maar niet op donderdagmiddag. Wiegman: 'Nee op donderdagmiddag ga ik bridgen en 's avonds kegel ik, al 63 jaar. En op zaterdag ben ik ook dicht want dan moet ik zelf boodschappen doen'.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!