Nieuws

Gelderland werkt volop; flinke daling werkloosheid

DOETINCHEM - De werkloosheid in Gelderland is in een jaar tijd behoorlijk teruggedrongen. De regio's FoodValley en Achterhoek zijn hierbij uitschieters; zij staan in de landelijke top drie regio's met de grootste daling van het aantal uitgegeven WW-uitkeringen.

Achterhoek

In de Achterhoek vond een daling van 4,3% plaats. Eind oktober vorig jaar waren er 7482 WW-uitkeringen in de Achterhoek, nu zijn dat er 7162. Daarmee blijft de daling die in januari 2015 ingezet werd, doorzetten. In totaal ontvangt nu nog 4,6 procent van de Achterhoekse beroepsbevolking een WW-uitkering.
In veel sectoren is het aantal WW-uitkeringen in de Achterhoek nu kleiner dan vorig jaar. Vooral in de bouw, detailhandel, vervoer & opslag, in de uitzendbranche en zorg & welzijn wordt steeds meer gewerkt in de Achterhoek. Daar tegenover staat wel een stijgende werkloosheid in afdeling grootwinkelbedrijf, zo meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) tot slot.

Food Valley

Ook de regio FoodValley  scoort dus enorm goed, met een plekje in de landelijke top drie. Het gaat hierbij om de gemeenten Barneveld, Ede, Nijkerk, Renswoude, Rhenen, Scherpenzeel, Veenendaal en Wageningen.