Nieuws

Stel racet tegen verkeer in rouwstoet voorbij in Winterswijk, Monuta schrijft open brief

Onbegrip in Winterswijk, bij de familie van een overledene en medewerkers van Monuta. Een rouwstoet werd bruut gedwarsboomd door mensen die kennelijk haast hadden. Monuta klom op Facebook in de pen. © ANP
WINTERSWIJK - Onbegrip in Winterswijk, bij de familie van een overledene en medewerkers van Monuta. Een rouwstoet werd bruut gedwarsboomd door mensen die kennelijk haast hadden. Monuta klom op Facebook in de pen.
Op tijd komen, dat moeten we meestal allemaal maar dat lukt niet altijd. De uitvaartorganisatie zegt het dan ook te snappen dat het soms vervelend kan zijn als je haast hebt en prompt achter een rouwstoet terechtkomt.

Tegen het verkeer in

Maar een stel in Winterswijk maakte woensdag wel heel duidelijk dat ze geen zin had achter de treurenden aan te sluiten. 'Vanmiddag werd een rouwauto bij het oprijden van de straat bijna aangereden door een stel dat dacht er nog wel even voorlangs te kunnen.' De uitvaartverzorger maande de bestuurder vaart te minderen, waarop deze besloot dan maar tegen het verkeer in de rouwstoet in te halen. 

Liever een gewone afspraak

De uitvaartorganisatie kan geen sympathie opbrengen voor de actie. Monuta roept automobilisten op zich in te leven in de familie, die in plaats van een begrafenis ook liever een normale afspraak had. In plaats daarvan moesten de rouwenden zich ondanks hun verdriet nu druk maken om iemands asociale rijgedrag.