Nieuws

Justitie eist 20 jaar cel en tbs om gruwelmoord in chalet Ermelo

ZUTPHEN - Het Openbaar Ministerie eist 20 jaar cel tegen Janet S., de vrouw die ervan verdacht wordt zakenman Ton Kuijf om het leven te hebben gebracht in 2014. Dat gebeurde in een chalet in Ermelo. Ook moet ze tbs met dwangverpleging krijgen, als het aan justitie ligt.
Justitie acht haar schuldig aan de moord Kuijf en eist om die reden 20 jaar cel. Dat deed ze voor de rechtbank van Zutphen. Als tbs niet kan of mogelijk is, dan wil justitie een levenslange gevangenisstraf. 
De Amersfoortse zakenman werd in een uitgebrande vakantiewoning gevonden. Zijn lichaam was daar achtergelaten nadat hij vermoord was, op gruwelijke wijze. Al die gruwelijke details kwamen de afgelopen week aan de orde tijdens verschillende zittingen. 
In 2006 kreeg Janet S. al vier jaar cel. In Den Haag bracht ze toen een man om het leven door messteken en een fles op zijn hoofd te slaan. 
Persofficier Mariëlle Hartman over de eis in de chaletmoordzaak:

Sekssite

Janet S. vertelde eerder dat zij en Kuijf een vriendschapsband hadden en elkaar leerden kennen op een sekssite. Justitie verdenkt haar ervan de man te hebben afgeperst. Kuijf was getrouwd.
Zelf zei S. niets met de dood te maken te hebben, maar wel betrokken te zijn geweest bij het verbergen van het lijk, de brandstichting en bij het verwijderen van bewijsmateriaal. Volgens haar is medeverdachte Youri B. verantwoordelijk voor de dood van Kuijf.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!