Nieuws

Kleindiertentoonstelling in Geesteren afgelast wegens vogelgriep

De kleindierententoonstelling in Geesteren gaat dit weekend niet door. Om verspreiding van vogelgriep tegen te gaan, moet contact met hobby-vogels vermeden worden. © archief Omroep Gelderland 2014
GEESTEREN - De kleindierententoonstelling in Geesteren gaat dit weekend niet door. Om verspreiding van vogelgriep tegen te gaan, moet contact met hobby-vogels vermeden worden.
Zo'n honderd houders van kippen, konijnen en ander kleinvee zouden vrijdag, zaterdag en zondag hun dieren tentoonstellen in de manege achter meubelfabriek Groot Landeweer in Geesteren. 

Honderd deelnemers afbellen

Het bestuur van de Borculose Pluimvee en Konijnenfokkers Vereniging (BPKV) uit Borculo heeft de honderd deelnemers aan de tentoonstelling woensdag af moeten bellen. 
Het is voor de BPKV de eerste keer dat een kleindierententoonstelling niet door gaat vanwege vogelgriepmaatregelen. 'De vorige keer ging het net goed. Toen brak de vogelgriep uit aan het einde van de tentoonstelling', vertelt secretaris Henk te Velthuis van de BPKV.

Duizend euro schade

Te Velthuis schat de schade voor de vereniging op duizend euro. 'De administratie is gedaan, de kooinummers waren al verzonden, het zijn allemaal kosten.'
Dinsdag werd al bekend dat de wekelijkse kleindierenmarkt in de Midden Nederland Hallen in Barneveld woensdag niet door ging. 

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!