Nieuws

'Ik wilde oud worden met Ton', weduwe van vermoorde man doet emotioneel verhaal voor rechtbank

Op de tweede dag van de zaak rond de zogenoemde chaletmoord hebben nabestaanden gebruik gemaakt van het spreekrecht. De vrouw en drie zonen van Ton Kuijf deden het woord.
ZUTPHEN - Op de tweede dag van de zaak rond de zogenoemde chaletmoord hebben nabestaanden gebruik gemaakt van het spreekrecht. De vrouw en drie zonen van Ton Kuijf deden het woord.
In de stem van de jongste zoon klikt woede en wanhoop. 'Ik was 17 toen mijn moeder me wakker maakte om te vertellen dat pa niet thuis was gekomen. Samen met m'n broer ben ik gaan zoeken naar pa of z'n auto, maar terwijl wij zochten naar zijn auto reden de verdachten naar België om sporen uit te wissen.'

'Moeilijk? Dit is veel erger'

De oudste zoon kan niet beschrijven hoe moeilijk de afgelopen tijd is geweest. 'Ik heb de begrafenis voor mijn vader moeten regelen. Ik ben niet meer de oudste zoon, maar de oudste man die binnen het gezin zaken moet afhandelen'.  'Wij hebben twee-en-een-half jaar buiten spel gestaan, nu is het onze beurt om ons verhaal te doen'. De nabestaanden van de vermoorde zakenman uit Amersfoort nemen het hoofdverdachte Janet S. en medeverdachte Youri B. kwalijk dat ze nooit duidelijkheid hebben gegeven over wat er in de nacht van 13 op 14 maart is gebeurd.

'Ik wilde oud worden met Ton'

De vrouw van Ton Kuijf leest beheerst haar verklaring voor. 'Ik wilde oud worden met Ton, hij had nooit ruzie. Nog vaak vraag ik me af of dit echt gebeurd is'. Ze uit in haar verklaring respect voor haar zonen en hoe ze het hebben opgevangen. 'De oudste was 24 en moest de begrafenis van zijn vader regelen, dat is niet iets waar je als jongeman mee bezig wilt zijn'. Ook de moeder van Kuijf had graag de afloop van deze zaak meegekregen. 'Ze was bij elke pro-formazaak, met haar rollator reed ze dan weer binnen. Ze is begin oktober overleden, ruim 90 jaar oud.'

Justitie en verdediging zijn morgen aan de beurt

Donderdag, op de derde dag van het proces, hebben justitie en de advocaat van de hoofdverdachte de mogelijkheid hun kant van het verhaal te laten horen. In totaal zijn 8 dagen voor deze zaak uitgetrokken.
Zie ook:
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!