Nieuws

Doodrijder (27) van Lars in Duiven blijft in hechtenis

De man die ervan wordt verdacht zaterdag Lars aan de Meulen uit Giesbeek te hebben doodgereden, blijft voorlopig vastzitten. Dat heeft de rechter-commissaris dinsdag bepaald. © Archief Omroep Gelderland
ARNHEM - De man die ervan wordt verdacht zaterdag Lars aan de Meulen uit Giesbeek te hebben doodgereden, blijft voorlopig vastzitten. Dat heeft de rechter-commissaris dinsdag bepaald.
De hechtenis van de 27-jarige automobilist is dinsdag met 14 dagen verlengd.
De 20-jarige Lars aan de Meulen werd zaterdag op de Oostsingel in Duiven op de fiets geschept. Een verpleegkundige uit die plaats die toevallig in de buurt was, verleende eerste hulp. De fietser uit Giesbeek overleed aan het letsel dat hij opliep.
De gemeente Duiven meldde begin deze week na de aanrijding te zinnen op maatregelen om de Oostsingel in Duiven veiliger te maken. Duiven moet daarover in gesprek met de wegbeheerder, dat is de provincie.

Donderdag crematie

Lars aan de Meulen wordt donderdag gecremeerd in Dieren. Dat meldt de voetbalclub waar hij actief was, GSV'38 in Giesbeek. De club heeft een condoleanceregister geopend.