Nieuws

Vandaag in het nieuws: Gezonde Campus in Ede en rechtszaak chaletmoord gaat verder

Ede heeft als eerste van Nederland een Gezonde Campus. Is de Dorpsstraat in Beekbergen de schoonste straat van Nederland? En de rechtszaak rondom de chaletmoord in Ermelo wordt hervat. Dit is in het nieuws op woensdag 16 november 2016. © archief
ARNHEM - Ede heeft als eerste van Nederland een Gezonde Campus. Is de Dorpsstraat in Beekbergen de schoonste straat van Nederland? En de rechtszaak rondom de chaletmoord in Ermelo wordt hervat. Dit is in het nieuws op woensdag 16 november 2016.

Gezonde Campus in Ede

Ede heeft de eerste Gezonde Campus van Nederland. Alle scholen van de Kenniscampus Ede (ROC A12, Christelijke Hogeschool Ede, Het Groenhorst en de Christelijke Scholengemeenschap Het Streek) voldoen aan alle richtlijnen van het Voedingscentrum. Er wordt in de lessen meer aandacht besteed aan gezond eten, sport en bewegen. Verder is de inhoud van de snackautomaat voor 75 procent gezond en in de schoolkantines wordt meer gezond eten verkocht. Er wordt een officieel bord onthuld met het predicaat 'Eerste Gezonde Campus van Nederland'. Reden voor een feestelijk ontbijt.

Schoonste straat in Beekbergen?

Is de Dorpsstraat in Beekbergen de schoonste straat van Nederland? Die vraag wordt vandaag beantwoord. De Dorpsstraat wordt schoongehouden  door medewerkers van dagbesteding Het Rietveld van Pluryn. De verkiezing is een initiatief van Nederland Schoon.

Rechtszaak chaletmoord in Ermelo hervat

Vandaag gaat de rechtszaak tegen de verdachten van de moord op Ton Kuijf verder. De zakenman werd in 2014 op gruwelijke wijze om het leven gebracht. Zijn lichaam werd gevonden in een uitgebrande chalet in Ermelo. Hoofdverdachte Janet S. (foto) ontkende eerder deze week verantwoordelijk te zijn voor de dood van Kuijf.