Elburg

Honderden dode vogels gevonden in Randmeren bij Harderwijk

In de Randmeren rond Harderwijk zijn vandaag 300 dode vogels gevonden, zo meldt Rijkswaterstaat. Of de dieren getroffen zijn door de vogelgriep, is nog niet duidelijk. © ANP
HARDERWIJK - In de Randmeren rond Harderwijk zijn vandaag 300 dode vogels gevonden, zo meldt Rijkswaterstaat. Of de dieren getroffen zijn door de vogelgriep, is nog niet duidelijk.
'Daar gaan wij niet over, dat moet de Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit (NVWA) bepalen, maar de vogels die eerder gevonden zijn bij Monnickendam waren al wel getroffen door de vogelgriep', zo vertelt Sylvia de Bres van Rijkswaterstaat.
Rijkswaterstaat is al een paar dagen bezig met het ruimen van vogels. In totaal zijn er al zo'n 2500 vogels opgeruimd en geborgen. 'Uit voorzorg halen we de vogels zo snel mogelijk uit het water, zo wordt de waterkwaliteit niet teveel aangetast.'

Verder zoeken

Woensdag gaat Rijkswaterstaat verder zoeken op de Randmeren. Dan wordt er ook gekeken of er vogels liggen in Elburg. Dat gaat gebeuren per boot. Ook worden er door Defensie drones ingezet, om te kijken hoe groot het gebied is waar de dode vogels liggen.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!