Nieuws

Ede heeft eerste gezonde schoolcampus van Nederland

EDE - In Ede wordt woensdagmorgen de eerste gezonde schoolcampus van Nederland officieel geopend. Dat betekent dat alle aangesloten scholen voldoen aan de richtlijnen van het Voedingscentrum.
Het vignet Gezonde School mag worden gevoerd door Het Streek en ROC-A12. Zij beschikken ook over een Gezonde Schoolkantine, evenals Groenhorst en de Christelijke Hogeschool Ede.

Frikandelbroodje in de supermarkt is goedkoper

Op deze scholen is de inhoud van de snoepautomaat voor tenminste 75 procent gezond te noemen, is het assortiment in de kantines aangepast en zijn er lessen gegeven over sport en bewegen.
Toch zijn leerlingen nog niet helemaal omgeschakeld op gezond eten. Een leerling die net een zakje suiker in de koffie doet, vertelt aan verslaggever Marc Loeven: 'Maar vroeger deed ik er drie zakjes in.' Hij vindt het een nadeel dat gezonde broodjes duurder zijn dan ongezond eten: 'Een frikandelbroodje bij de AH kost de helft van het geld.'

Quiz

Het predicaat Gezonde Campus wordt vanochtend gevierd met een ontbijt waarbij tv-presentator Manuel Venderbos de aanwezigen test op hun kennis van gezonde voeding. Ook is er aandacht voor de gevolgen van teveel suiker.
Volgens de scholen helpt een gezonde leefstijl studenten en leerlingen om zich beter te ontwikkelen.