Nieuws

Minder woninginbraken in Wijchen, maar je fiets is er zo weg

Wijchen onderscheidt zich samen met Beuningen en West Maas en Waal positief ten opzichte van andere gemeenten als het gaat om woninginbraken. Dat schrijft het college van burgemeester en wethouders aan de raad. Op het gebied van fietsendiefstal gaat het in Wijchen niet goed. © Wijkagent Alex Braakenburg
WIJCHEN - Wijchen onderscheidt zich samen met Beuningen en West Maas en Waal positief ten opzichte van andere gemeenten als het gaat om woninginbraken. Dat schrijft het college van burgemeester en wethouders aan de raad. Op het gebied van fietsendiefstal gaat het in Wijchen niet goed.
De daling van het aantal woninginbraken, die in 2014 is ingezet, zet dus door. Volgens het college lijkt de inzet van politie, gemeente én inwoners, waaronder de vele BuurtWhatsapp-groepen, hier zijn vruchten af te werpen.
Ook op het gebied van jeugdoverlast gaat het goed. Toch is er een stijging van het aantal meldingen waarop door de politie inzet is gepleegd. Dat komt omdat er vanuit politie, gemeente en het lokale jongerenwerk extra aandacht is voor dit thema.

Fietsendiefstal

Het gemeentebestuur van Wijchen heeft wel zorgen over het aantal fietsendiefstallen. Om dit probleem aan te pakken worden diverse maatregelen genomen. Zo worden lokfietsen ingezet en wordt kritisch gekeken naar het stadionsgebied. Hier worden maatregelen genomen.