Nieuws

Dit is de schoonste wc van Nederland

WAGENINGEN - 'Een baken van licht in een verdere, wat betreft hygiëne, duistere wereld.'
Dat zijn de ronkende woorden over het toilet van de Wageningse vestiging van Bagels & Beans, een broodjeszaak. De woorden komen uit het toiletonderzoek van het 'Nationaal Toiletonderzoek 2016', dat is uitgevoerd door servicemanagement.nl.
Dat onderzoek is in het algemeen niet erg lovend over de hygiëne in 's lands openbare toiletten: slechts 36 procent van de wc's verdient het predikaat 'schoon'.
Maar bij het closet in Wageningen is alles anders: de jury trof er 'een bijzonder laag aantal koloniën aan', wat betekent dat er weinig bacteriën zijn. De aanblik krijgt zelfs een 10.

Beetje geluk, beetje schoonmaken

En dus is Madelon Angelier van de Wageningse broodjeszaak blij. 'Wij houden het gewoon continu in de gaten. Aan het einde van de dag desinfecteren we het hele toilet en als we er tussendoor gebruik van maken controleren we het en houden we het bij. Alle credits naar het personeel: het is niet het leukste, maar wel een van de belangrijkste dingen.'
Beluister hier het gesprek met Angelier op Radio Gelderland
Toch is Angelier ook eerlijk. 'Ik denk dat het ook een momentopname is. Als je net op het verkeerde moment op de verkeerde plek bent dan heb je daar natuurlijk wel pech mee. Het is een stukje geluk en een stukje schoonmaken.' 
De trots is er niet minder om: 'We hebben een hele mooie oorkonde gekregen en die gaan we vandaag ophangen.'
Overigens was het smerigste toilet van Europa in 2011 in Gelderland te vinden: tankstation De Buunderkamp had toen die twijfelachtige eer.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!