Nieuws

Afsluiting Deelenseweg: 'Hebben jullie op het provinciehuis dan niets geleerd van Trump?'

HOENDERLOO - 'Ik val aan, jullie volgen mij!' Er klinkt luid gejuich als een bejaarde man uit Hoenderloo zijn ongenoegen kenbaar maakt in de microfoon. De sporthal in het dorp is afgeladen met 500 woedende dorpsbewoners. De voorlichtingsavond van de provincie over plannen om de Deelenseweg af te sluiten is veranderd in een protestavond.
'Waarom, waarom wordt de weg afgesloten?', schreeuwt een vrouw met een onberispelijk kapsel. De projectleider van de provincie probeert nog uit te leggen dat het voor de veiligheid van de fietsers langs de weg is, maar het heeft weinig zin. Hij komt niet boven de tierende mensenmassa uit.
Die massa is overigens zo groot dat er even tevoren besloten is de bijeenkomst van het dorpshuis te verplaatsen naar de sporthal. Niet elke dorpsbewoner kon namelijk naar binnen.

'Te gek voor woorden'

'Ik ben heel boos', zegt een dorpsbewoner. 'Ik kan Arnhem zo niet meer bereiken op een fatsoenlijke manier.' Het is te gek voor woorden', valt zijn vrouw hem bij. 'Een toegangsweg van Hoenderloo mag nooit afgesloten worden. Een heel dorp wordt wordt zo geïsoleerd', klinkt het. 
Verslag van de informatieavond:
De dorpsbewoners willen dat er naar hen geluisterd wordt: 'Jullie snappen niet waar jullie op het provinciehuis mee bezig zijn. Leren niks van de afgelopen week van de heer Trump. Waarom is die groot geworden? Omdat die snapt wat de bevolking wil', klinkt het verwijtend.

Bewoners vinden gehoor

Maar de projectleider luistert wel. Telkens weer probeert hij de massa te kalmeren. 'Er is geen draagvlak voor, dus dat zal betekenen dat wij zullen voorstellen om niks te doen aan de afsluiting', zegt hij. 
De rust keert pas weer als de plaatselijke fanfare VIOS, Vooruitgang Is Ons Streven, zich meldt. De bijeenkomst moet stoppen, omdat de muzikanten moeten oefenen in de sporthal. 

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!