Nieuws

StartUp Nijmegen en WerkBedrijf slaan handen ineen

StartUp Nijmegen en het WerkBedrijf Rijk van Nijmegen gaan gezamenlijk werkzoekenden ondersteunen die vanuit hun uitkeringssituatie een eigen bedrijf starten.
NIJMEGEN - StartUp Nijmegen en het WerkBedrijf Rijk van Nijmegen gaan gezamenlijk werkzoekenden ondersteunen die vanuit hun uitkeringssituatie een eigen bedrijf starten.
Dat kan via een werkplek bij StartUp Nijmegen. Ook kan een startend ondernemer een vliegende start maken en meedoen aan het accelaratieprogramma van StartUp Nijmegen. Het WerkBedrijf Rijk van Nijmegen sponsort de helft van de kosten voor deze werkplek. 
StartUp Nijmegen vormt een netwerk dat bestaat uit verschillende startende bedrijfjes en al langer bestaande partnerondernemingen. Ze brengen allemaal deskundigheid in en zien het belang van het delen van kennis en samenwerken. Startende ondernemers kunnen bij StartUp Nijmegen een werkplek huren en gebruik maken van verschillende faciliteiten. Zoals accelaratieprogramma’s, workshops en spreekuren met andere ondernemers.
Het WerkBedrijf Rijk van Nijmegen (gemeentes en UWV) en het Ondernemerspunt van de gemeente Nijmegen begeleiden werkzoekenden die voor zichzelf willen beginnen met een coaching traject. Na dit traject ligt er een ondernemersplan waarmee de startende ondernemer aan kan sluiten bij StartUp Nijmegen om zijn bedrijf verder te ontwikkelen. Om de kans op succes te vergroten, vergoedt het WerkBedrijf het eerste jaar de helft van de kosten van de werkplek bij StartUp Nijmegen. De eerste starter is vanuit een uitkeringssituatie inmiddels gestart.