Nieuws

Reesink weer op overnamepad: Apeldoorns bedrijf neemt Lalesse Duiven over

Het agrarische groot- en detailhandelsbedrijf Koninklijke Reesink in Apeldoorn neemt het Duivense Lalesse over. Lalesse is een van de toonaangevende aanbieders van magazijnkranen en complete magazijnsystemen. © Google Street View
APELDOORN - Het agrarische groot- en detailhandelsbedrijf Koninklijke Reesink in Apeldoorn neemt het Duivense Lalesse over. Lalesse is een van de toonaangevende aanbieders van magazijnkranen en complete magazijnsystemen.
Het management van Lalesse (Hans Niels, Daan Niels en Erna Niels) blijft aan en bouwt samen met Royal Reesink door aan de groei van de onderneming. Reesink heeft niet bekendgemaakt wat voor een bedrag er met de overname is gemoeid.

45 medewerkers

Lalesse is opgericht in 1970. Het Duivense bedrijf richt zich met 45 medewerkers op het ontwikkelen, produceren, installeren en onderhouden van magazijnkranen en levert de software voor de besturing ervan.
In november start het boekenonderzoek. Reesink verwacht dat de transactie begin volgend jaar wordt afgerond.

Reesink van de beurs

Reesink verdween afgelopen zomer van de Amsterdamse beurs. Het bedrijf is overgenomen door een groep investeerders, onder leiding van Gilde.
Reesink nam daarna onderdelen van Lely Holding in het Verenigd Koninkrijk, Ierland en Denemarken over. Het gaat om de distributie van machines voor onder meer onderhoud van golfbanen en openbaar groen.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!