Nieuws

Journalist De Telegraaf uit Ophemert hoog op lijst 50PLUS

Emile Bode (achter, midden)
Emile Bode (62) uit Ophemert staat op de zevende plaats van de kandidatenlijst van 50PLUS voor de Tweede Kamerverkiezingen op 15 maart. © website 50PLUS
OPHEMERT - Emile Bode (62) uit Ophemert staat op de zevende plaats van de kandidatenlijst van 50PLUS voor de Tweede Kamerverkiezingen op 15 maart.
De kandidatenlijst werd maandag gepresenteerd in Den Haag. Op plaats twee staat de woordvoerder voor Gelderland van de ouderenbond Anbo, voormalig tv-presentatrice Léonie Sazias. De lijst wordt aangevoerd door oud-hoofdredacteur van de Gaykrant, Henk Krol.
Emile Bode is journalist. Sinds 1978 werkt hij bij dagblad De Telegraaf. In 2011 werd hij hoofdredacteur van Telegraaf Video Media, onder andere verantwoordelijk voor de programma's van omroep WNL.
De kandidatenlijst van 50PLUS telt totaal ruim 60 namen. Gelderse 'lijstduwers' zijn Henri Pastoor (69) uit Ede op plaats 42, Marcel Bruins (65) op 43 en Walter Verhoeven (57) uit Elst (op 47).
50PLUS heeft momenteel twee zetels in de Tweede Kamer. Volgens de laatste peiling van Ipsos kan de partij rekenen op negen zetels.