Nieuws

Koos Alberts Award voor Belinda uit Zeddam

Zangeres Belinda Kinnaer heeft De Koos Albert Award gewonnen. De Zeddamse kreeg de meeste stemmen van fans van het Nederlandse lied en kreeg de prijs, een borstbeeld van Koos, zondagavond uitgereikt in Uitgeest. De prijs is een initiatief van de in Hierden woonachtige Koos Alberts. © Carla Schot
ZEDDAM - Zangeres Belinda Kinnaer heeft De Koos Albert Award gewonnen. De Zeddamse kreeg de meeste stemmen van fans van het Nederlandse lied en kreeg de prijs, een borstbeeld van Koos, zondagavond uitgereikt in Uitgeest. De prijs is een initiatief van de in Hierden woonachtige Koos Alberts.
Belinda zong jaren in het coverbands waarvan de laatste 20 jaar in de band Commercial Break, in oost- Nederland jarenlang een van de populairste bands op kermissen en feesten. Na twee decennia besloot Belinda het over een andere boeg te gooien en solo verder te gaan.   
Belinda trad op met Ronnie Tober: Het zijn van die kleine dingen en Geluk. Eind 2014 begint ze aan haar solocarrière met If tomorrow never comes, gevolgd door een aantal Nederlandstalige liedjes.
Zaterdag was Belinda te gast tijdens De Gelderse Top100 op Radio Gelderland. Ze stond op nummer 23 met Daag de liefde uit. Het lied zong ze daarbij live:
Bennekommer Zanger Ronnie Tober werd ook in het zonnetje gezet door Koos. Ronnie kreeg een oeuvre-award.