Nieuws

Chaletmoord: Kuijf is op beestachtige wijze om het leven gebracht

ERMELO - Zakenman Ton Kuijf is op een gruwelijke manier om het leven gekomen. Uit het forensisch rapport blijkt dat hij omgebracht is met een hakbijl en een mes, werd gekneveld aan armen en benen en lag gewikkeld in bouwzeil.
Vervolgens is het chalet, waar Kuijf in lag, in brand gezet. Zijn lichaam wordt daar, op bungalowpark Stroker in Ermelo, in 2014 aangetroffen. Verslaggever Marel van Steenbergen volgt de zaak. 'Ik heb nog nooit zo'n gruwelijke zaak gevolgd, ik had overal kippenvel toen de rechter het allemaal doorlas.' 
De hoofdverdachte, Janet S. ontkent betrokken te zijn geweest bij de dood van de zakenman. Tijdens de rechtszaak geeft S. antwoord op de vragen van de rechter, totdat er gruwelijke details verteld moeten worden. S. heeft Kuijf volgens justitie om het leven gebracht. 
Volgens S. hadden Kuijf en zij een vriendschappelijke band, ze leerden elkaar kennen via een sekssite. Maar de rechter twijfelt daar keer op keer aan en ze zou volgens politieonderzoek meerdere mensen gechanteerd hebben.

Verdachten wijzen naar elkaar

Janet S. zegt dat medeverdachte Youri B. verantwoordelijk is voor de dood van 58-jarige Kuijf. Volgens eigen zeggen is S. wel betrokken bij het wegmoffelen van het lichaam, de brandstichting in Ermelo en het vernietigen of verstoppen van bewijsmateriaal.

Rechtszaak duurt twee weken

De rechtszaak tegen de verschillende verdachten duurt zeker twee weken. Maandag is de eerste zittingsdag bij de rechtbank in Zutphen. Waarschijnlijk wordt op 12 december een uitspraak gedaan in deze omvangrijke zaak.
Verslaggeefster Marèl van Steenbergen volgt de zaak: