Nieuws

Ziekenhuis Winterswijk en Zilveren Kruis zorgen voor primeur met afgeronde deal

Het Streekziekenhuis Koningin Beatrix (SKB) in Winterswijk heeft als eerste ziekenhuis in Nederland het contract én de tarieven met zorgverzekeraar Zilveren Kruis helemaal rond. © SKB Winterswijk
WINTERSWIJK - Het Streekziekenhuis Koningin Beatrix (SKB) in Winterswijk heeft als eerste ziekenhuis in Nederland het contract én de tarieven met zorgverzekeraar Zilveren Kruis helemaal rond.
SKB-bestuurder Bert Kleinlugtenbeld roemt de prettige constructieve samenwerking met Zilveren Kruis. Beide partijen willen nu samen een compleet pakket van basis ziekenhuiszorg aanbieden. 'En daarin zijn we zeker in geslaagd', reageert Olivier Gerrits, directeur Zorginkoop van Zilveren Kruis.
Doordat de tarieven voor 2017 bekend zijn, kan SKB deze voor 1 januari publiceren. Hiermee voldoen het ziekenhuis en ook de zorgverzekeraar aan de plannen van minister Schippers om de tarieven openbaar te maken. Het gaat daarbij om tarieven lager dan het eigen risico.
'We hebben een basis gelegd voor een goede samenwerking, waarbij patiënten verzekerd zijn van de beste zorg dicht bij huis', besluiten beide bestuurders.