Nieuws

Sterre (13) uit Zutphen naar finale Junior Eurovisie Songfestival

ZUTPHEN - De finale van het Junior Eurovisie Songfestival heeft deze keer een belangrijke Gelderse inbreng. Zondag vertrekt de 13-jarige Sterre Koning uit Zutphen namelijk naar Malta, om daar samen met Stefania uit Utrecht en de Amsterdamse Kymora het lied 'Kisses & Dancin' te zingen. De drie meiden nemen het op tegen 16 andere landen met hun groepje Kisses.
De meisjes werden uitgekozen uit honderden kandidaten en bij elkaar gebracht in een popgroepje. Sterre zingt al sinds haar zevende jaar.
Op haar achtste won zij de Gelderse finale van Kinderen voor Kinderen. Daarna zong ze twee jaar in het landelijk Kinderen voor Kinderenkoor, gevolgd door de tientertheatershow The Teens Company. Met Kisses heeft Sterre inmiddels onder meer opgetreden tijdens de Tinadag, bij de Kids Top 20 en het Zapp Weekjournaal.
Sterre reist in eerste instantie samen met haar moeder en vader naar Malta. In het finaleweekend komen ook haar twee broers, zus, tante en oom om haar te ondersteunen. Sterre zit in het dagelijks leven op het Isendoorncollege in Warnsveld, ze zit daar in de tweede klas van het tweetalig VWO.
De finale van het Junior Eurovisie Songfestival in Malta is zondag 20 november. De uitzending is dan live te volgen op tv en duurt van 16.00 tot 18.30 uur. 
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!