Nieuws

Nog 35.000 euro nodig voor behoud Tuin van Sjef in Velp: kunstveiling om geld in te zamelen

VELP - Een kunstveiling moet zondag weer geld in het laatje brengen voor het behoud van een unieke natuurtuin in Velp. De stichting Tuin van Sjef heeft nog 35.000 euro nodig om de tuin en het huis van de gemeente Rheden te kopen. De gemeente geeft de stichting tot eind deze maand de tijd om bijna drie ton bij elkaar te krijgen voor de aankoop.
Na het overlijden van de Velpse kunstenaar en bioloog Sjef van der Molen in augustus 2014 zijn er allerlei inzamelingsacties geweest om het levenswerk van Sjef te kunnen voortzetten.
In 1983 is Sjef begonnen met de aanleg van de tuin bij zijn huurhuis. Inmiddels herbergt de tuin volgens de stichting Tuin van Sjef talloze zeldzame planten en dieren. 

Nog 2,5 week tot de eindstreep

Zo'n zestig werken van kunstenaars uit de gemeente Rheden gaan zondag onder de hamer. De gemeente heeft een tekening van Sjef van der Molen beschikbaar gesteld voor de veiling. Er volgen nog twee crowdfundingacties en de stichting heeft goede hoop dat de benodigde 295.000 euro op 30 november binnengehaald is.