Nieuws

LIVEBLOG (gesloten): Gelderse Top 100 2016 was weer één groot feest!

Wekenlang kon er gestemd worden via de website van Omroep Gelderland. Vandaag is de feestelijke ontknoping van de nummers die de lijst gehaald hebben: de Gelderse Top100. De 100 nummers van Gelderse bodem zullen de hele dag te horen zijn. Ook zullen er veel artiesten uit de lijst aanschuiven om wat over hun nummer te vertellen, en er staan er verschillende live optredens op het programma. Mis niets via radio, tv en deze liveblog!
ARNHEM - Wekenlang kon er gestemd worden via de website van Omroep Gelderland. Vandaag is de feestelijke ontknoping van de nummers die de lijst gehaald hebben: de Gelderse Top100. De 100 nummers van Gelderse bodem zullen de hele dag te horen zijn. Ook zullen er veel artiesten uit de lijst aanschuiven om wat over hun nummer te vertellen, en er staan er verschillende live optredens op het programma. Mis niets via radio, tv en deze liveblog!
16.25 Eric van de Berg, onze DJ en top 100 veteraan ruimt nog netjes even zijn rommel op. Daarmee worden de laatste restantjes van de Gelderse Top 100 opgezogen... Tot volgend jaar maar weer!
16.23 Studiosessie van Sandra Vanreys gemist? Geen zorgen. De Gelderse Top 100 is nu misschien officieel voorbij maar dat betekent niet dat u deze mooie live optredens nooit meer te zien krijgt. Kijk hem hier terug!
Hetzelfde geldt voor de rest voor de andere live optredens. Scrol even door het live blog en loop nog een keer de dag door!
16.15 uur Dat was hem dan, de Gelderse Top 100 van 2016! We hebben er wederom een groot feest van weten te bouwen met bijzondere gasten en live optredens die ons in ieder geval tot de volgende top 100 bij gaan blijven. Het is nog steeds gezellig druk in de studio en wij gaan met u nog zeker even nagenieten maar voor de volgende muzieklijst moet u toch nog even een jaartje wachten. 
Voor iedereen die ons live op de voet heeft gevold, voor iedereen die heeft gestemd, voor iedereen die langs is gekomen en voor iedereen die zijn muziekkunsten heeft laten horen: nogmaals ontzettend bedankt! Op naar 2017!
Misschien kan Frans dan eindelijk een plekje in de top 10 veroveren.
15.58 uur En dan de winnaar van de Gelderse Top 100 2016, het moment waar we op hebben gewacht...
Maarten Peters & Het Toverbaltheater met het nummer 'Ode aan Gelderland'! De titel alleen al is genoeg reden voor een eerste plek. Het is de tweede keer op een rij dat zij de eerste plek weten te veroveren. Gefeliciteerd met jullie winst! Maarten Peters is bij ons in de studio om zijn overwinning te vieren!
Twee jaar geleden won Het Toverbaltheater uit het Gelderse Beneden-Leeuwen de liederenwedstrijd 'Ode aan Gelderland' met het nummer 'Gelderland, in de kroon van Nederland' van Margriet Eshuijs en Maarten Peters. Het Toverbaltheater is een werkplaats voor theaterliefhebbers met een handicap. Maarten Peters begeleid deze theatergroep. 
In het nummer wordt er gezongen over Gelderland, alles wat het zo'n mooie provincie maakt en de liefde voor de regio. Het is letterlijk een ode aan Gelderland. Niet iedereen kan op de eerste plaats staan, maar iedereen die in de top 100 staat heeft het dik verdient. En iedereen die in de top 100 staat deelt vast en zeker de liefde voor Gelderland die in de nummer 1 wordt bezongen. 
15.46 uur De onthulling van de top 3 is aangebroken. Iedereen bedankt voor het luisteren, kijken, lezen en natuurlijk voor het stemmen.
Nummer 3 is 'Klein Gebaar' van Lottie Mae Jones & Tessa. Lottie Mae is nu in de studio bij ons! Het is de eerste keer dat zij in de Gelderse Top 100 voorkomt, en dan meteen in de top 3. Gefeliciteerd Lottie Mae met je debuut in dé muzieklijst van Gelderland. 
Nummer 2 is van niemand minder dan de Nijmeegse zanger Frank Boeijen met 'Kronenburgerpark'. Dat is de tweede keer dat Frank in de top 10 staat. Het is maar 1 jaar voorgekomen dat dit iconische nummer niet in de top 100 heeft gestaan. Het zou natuurlijk ook gek zijn als we dit nummer niet elk jaar weer terug horen. Frank is nu ook aan de telefoon!
15.44 uur Alweer een nieuw nummer in de Gelderse Top 100! De Achterhoekse band Boh Foi Toch verovert met hun nummer 'Beernd van Kuperi-j' de 4e plek. Wat die titel betekend, dat laten we aan de Achterhoekers over. 
15.39 uur 'Without Remorse' van Penny Leen Krebbers luidt de top 5 in. Wederom een nieuw nummer en daarmee ook een debuut voor deze artiest in de Gelderse Top 100. Dat wordt aftellen vanaf nu!
15.35 uur Waar komen de meeste Gelderse artiesten uit de top 100 vandaan? Met dank aan Jan Houterman, onze statistiekenman, hebben wij hiervoor de cijfers. 28 van de artiesten komen uit Nijmegen. Dat maakt Nijmegen de meest vertegenwoordigde gemeente in de Gelderse Top 100! Gefeliciteerd Nijmegen! Daarna volgen Arnhem en Hummelo, beide met 10 artiesten.
15.30 uur En dan nummer 6! De Gelderse Top 100 zal de Gelderse Top 100 natuurlijk niet zijn zonder 'Oerend Hard' van Normaal. Het onofficiële volkslied van de Achterhoek heeft 6 jaren op nummer 1 gestaan. De rest van de keren stond het nummer op 2. Dit is dus het eerste jaar dat het nummer niet in de top 5 staat. Het nummer blijft misschien geen favoriet van de stemmers, maar het zal altijd een favoriet zijn bij de Zwarte Cross. En dat is wel mooi het grootste festival van Nederland. 
15.22 uur Op nummer 7 staat de Nijmeegse band Juneville met het nummer 'Take a ride'. Ook voor deze kandidaat geldt dat het de eerste keer is dat zij in de Gelderse Top 100 staan. Dus ook voor jullie: gefeliciteerd! 
15.19 uur Bedankt Ridders van Gelre voor de steun!
15.18 uur Nummer 8 alweer! Lisanne Spaander & Jeroen van de Boom met het nummer 'Als je danst met mij'. Momenteel is Lisanne Spaander nog in strijd met kanker. Dat heeft haar er echter niet van weerhouden om een muziekcarrière na te streven. Het is de eerste keer dat het nummer in de top 100 staat. Gefeliciteerd!
15.13 uur Heeft u de studiosessie van Belinda Kinnaer gemist? Geen zorgen! U kunt hem hier nog even terug kijken.
15.09 uur Nummer 9 is bekend! Rob de Nijs met 'Banger Hart'. Het is de derde keer voor Rob de Nijs dat hij een plek heeft weten te veroveren in de Gelderse top 10. Het eerste jaar dat de Gelderse Top 100 is uitgezonden, toen stond hij ook op nummer 9. Dus ook voor hem een tienjarig jubileum! Luister nu om een exclusief telefoontje van Frans aan Rob te horen!
14.59 uur Zojuist nummer 10 onthuld. Frank Boeijen Groep met 'Zeg me dat het niet zo is'. Het nummer heeft elk jaar nog in de top 10 gestaan, maar dit is wel het eerste jaar dat hij op nummer 10 staat. Dat wordt nog maar afwachten of hij volgend jaar überhaupt nog in de top staat. In 2014 stond het nummer nog op 1. 
14.56 uur Frans Duijts is vanaf nu te horen bij de Gelderse Top 100! Niet alleen is hij co-presentator van Eric, ook was zijn hit 'Jij denk maar dat je alles mag van mij' net te horen op de radio. Het is nummer 11 in de Top 100. Blijf luisteren voor de onthulling van de top 10!
14.27 uur Zo! Frans Duijts is binnen! Hij gaat zich vast voorbereiden voor de presentatie van de top 10. Blijf luisteren, kijken en lezen om de feestelijk finale te volgen! Hij begint om 15.00 uur en duurt ongeveer een uur. 
14.18 uur Paul de Graaf stond met het nummer 'Afscheid' op 61 in de Gelderse Top 100. Hij bedankt ons in een Tweet en wij bedanken hem voor zijn muziek! De stemmen liegen er niet om, Paul!
14.15 uur Zojuist te horen: 'In de Fles' van Joop Boxstart. Dat markeert de nummer 20 in de Gelderse Top 100 wat betekent dat we langzaam gaan aftellen naar de top 10! Mis de presentatie van de top 10 met Frans Duijts niet van 15.00 tot 16.00 uur.
Belinda Kinnaer is weer naar huis gegaan maar haar Zuid-Afrikaanse fans betonen nog hun steun. Natuurlijk ook erg leuk dat wij luisteraars hebben in Zuid-Afrika. Baie dankie!
13:40 uur Bootleg Betty is weer naar huis, hopelijk staan ze nu niet in de file. Het was een geslaagd optreden van de dames! Bekijk hier nog de studiosessie voor als u hem gemist heeft.
13:15 uur Weet u het nog? De 9-jarige opera zangeres Amira gaf iedereen kippenvel bij Holland's Got Talent met haar optreden. In 2013 heeft zij Holland's Got Talent gewonnen. Zij staat met 'Ave Maria' op nummer 26.
13:08 uur Belinda Kinnaer is nu bij ons in de studio! Zij staat met haar nummer 'Daag de Liefde Uit' op 23.
12:45 uur Marion van Wijk van Pebbles and the Bambams is erg trots dat zij met hun nummer 'I've Searched For You' in de top 30 staan. Dat is natuurlijk ook een hele eer maar niemand staat in de Top 100 zonder dat ze het verdiend hebben! Het is het 28e nummer in de Top 100.
12:35 uur Jan Houterman volgt Omroep Gelderland al jaren. Hij was er 10 jaar geleden al bij toen de eerste Gelderse Top 100 werd gepresenteerd, net zoals onze eigen Eric van den Berg. Jan heeft een bijzondere passie: hij houdt erg van statistieken. Wat voor Jan een hobby is, is voor ons een leuke manier om terug te kijken naar de geschiedenis van de Gelderse Top 100.
Want elk jaar houdt Jan de statistieken bij van de Top 100. Hoe vaak staat Frank Boeijen de afgelopen 10 jaar in de top 100? Wat is de gemiddelde leeftijd van een Top 100 artiest? Waar komen de meeste artiesten vandaan? Dat indexeert Jan elk jaar in een overzichtelijke bundel van statistieken.
12.20 uur De dames van Bootleg Betty zijn nu live te horen op de radio met hun nummers 'Ramblin'' en 'Hands Off My Man'!
12.12 uur Zo bij ons in de studio: Nijmeegse volkszanger Jean Knipping!
12.02 uur Bootleg Betty is compleet, iedereen is uit de file. Nog even een soundcheck en dan zijn ze klaar voor de radio!
12.00 uur Paul Mulder is zojuist het podium in DRU tijdens de Gelredag opgegaan!
11.46 uur Goh, wat leuk! Heeft Bootleg Betty ook nog een mooi aandenken om mee naar huis te nemen.
11.40 uur Heeft u het live gemist? Bekijk hier dan nog even het optreden van Erik Hagelstein AKA de Gelderse Joe Cocker en Joop Wallerbosch bij ons in de studio met hun nummer 'Follow the Sign'.
11.15 uur De Nijmeegse band Bootleg Betty is nu op de radio te horen! Althans, een deel. De rest staat nog in de file. Hopen dat ze op tijd zijn voor het live optreden!
10.40 uur Bedankt Erik en Joop voor het mooie optreden! De volgende gasten zijn al onderweg. Bootleg Betty is tussen 11.30 en 12.00 uur live te horen en te zien met 'A Song Called Wanda', de nummer 18 van de lijst. 
10.36 uur Luister nu live naar Erik Hagelstein en gitarist Joop Wallerbosch met hun nummer 'Follow the Sign'!
10.30 uur Frans Duijts is zich al mentaal aan het voorbereiden op de finale. Begint u ook al vast? Luister tussen 15.00 en 16.00 uur naar de feestelijke finale waar de top 10 wordt onthuldt, gepresenteerd door Frans Duijts.
10.15 uur Dé Joe Cocker van Gelderland Erik Hagelstein is in de studio met zijn gitarist Joop Wallerbosch. Blijf lekker luisteren om dadelijk een live optreden van hen te horen! Zij gaan u het nummer 'Follow the Sign' laten horen, het nummer staat op 53
10.15 uur Trouwe luisteraar Jan van Brakel kwam gezellig even langs om ons te trakteren op cake!
10.10 uur Luister vanaf nu naar Jan de Hoop!
10.00 uur Vanmorgen trad Jan Ottink in de studio op. Dat klonk zo:
8.55 uur René is zojuist aangekomen in de DRU in Ulft, luister vanaf nu mee! 
8.30 Onze volgende muzikale gast is al aan het soundchecken: Jan Ottink!
8.10 uur Michiel over het nummer Pizza Calzone:
7.50 Nu te gast in de studio: Michiel Bos van cabarettrio Enge Buren. Hun Nummer Pizza Calzone staat net zoals vorig jaar dit jaar ook in de lijst. Dit jaar op nummer 84.
7.45 uur Zojuist schoof René Arendsen aan in de studio. Zoals elke zaterdag meldt hij zich ook vandaag meerdere malen op radio, maar vandaag staan zijn meldingen volledig in het teken van de Gelderse Top100. Wat hij precies gaat doen is nog even geheim, maar hij gaat zo in ieder geval richting de DRU Fabriek in Uft...
7.40 uur En natuurlijk wilde Bastiaan nog even op de foto met de jongens van de Boetners:
7.35 uur Presentator Bastiaan Boog heeft zich goed voorbereid op deze dag, zo twitterde hij gisteren:
7.20 uur Een half uurtje geleden zag de officiële opening er zo uit:
6.35 uur Dit is het resultaat van de openingshandeling van de Top100. De Boetners mochten zojuist 10 ballonnen met véél confetti kapot prikken, waardoor nú al de hele studio vol confetti ligt. We zijn begonnen! Bedankt jongens!
6.30 uur Over enkele ogenblikken zullen de leden van de Boetners de Top100 aftrappen.
Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: omroep@gld.nl