Nieuws

Is Janet S. de dader van de brute chaletmoord in Ermelo?

Janet S.
De rechtbank in Zutphen buigt zich de komende twee weken over de moord op Ton Kuijf. De zakenman uit Amersfoort werd in een chalet in Ermelo om het leven gebracht. De eerste zittingsdag is deze maandag.
ZUTPHEN - De rechtbank in Zutphen buigt zich de komende twee weken over de moord op Ton Kuijf. De zakenman uit Amersfoort werd in een chalet in Ermelo om het leven gebracht. De eerste zittingsdag is deze maandag.
Het lichaam van de 58-jarige jarige Ton Kuijf werd in maart 2014 gevonden in een uitgebrand chalet op bungalowpark De Strokel in Ermelo. Vermoedelijk werd de zakenman met grof geweld om het leven gebracht en is het huisje daarna in de brand gestoken. Justitie denkt dat Kuijf met een bijl is omgebracht. 

Bekentenis bij McDrive

In de zaak zijn vier verdachten, onder wie één uit Hierden. De hoofdverdachte is Janet S. uit Kampen. Zij zou bij de McDrive in Harderwijk een bekentenis hebben afgelegd aan de mede-verdachten, maar ontkent tot op heden tegenover politie en justitie iets met de moord en de brandstichting te maken te hebben.
Tijdens een pro-formazitting beweerde ze zelfs dat ze tijdens de moord niet in de buurt van het chalet was.  
Voor de zaak zijn meerdere dagen uitgetrokken. Op de eerste zittingsdag is er een feitenrelaas. Verderop in de week worden getuigen gehoord en later komen ook de andere verdachten voor de rechter. 
Verslaggeefster Marèl van Steenbergen volgt de rechtszaak: