Nieuws

Arnhem is dit weekend vanuit zuiden moeilijk bereikbaar

Arnhem is dit weekend vanuit het zuiden moeilijk bereikbaar. Het Nijmeegseplein (nabij GelreDome) is van vrijdag 20.00 uur tot maandag 5.00 uur afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. © webcam provincie
ARNHEM - Arnhem is dit weekend vanuit het zuiden moeilijk bereikbaar. Het Nijmeegseplein (nabij GelreDome) is van vrijdag 20.00 uur tot maandag 5.00 uur afgesloten voor gemotoriseerd verkeer.
De verkeerslichten op het kruispunt A325/N325 moeten worden vervangen en er zijn werkzaamheden aan het wegdek. Overigens is de fietstunnel onder het kruispunt gewoon toegankelijk voor fietsers en voetgangers.
Verkeer richting Nijmegen wordt over de Burgemeester Matsersingel geleid en verkeer richting Arnhem centrum neemt de Koppelstraat. Het verkeer van de Mandelabrug wordt omgeleid via Elden. De omleidingsroutes worden met borden aangegeven. 
Zaterdag komt Sinterklaas in Arnhem aan. Woordvoerder Petra Bosboom van de provincie raadt mensen aan 'een kwartiertje, 20 minuten eerder weg te gaan' om op tijd bij de Sint te zijn.
Petra Borsboom van de provincie over de werkzaamheden:
De gemeente Arnhem en Rijkswaterstaat grijpen de provinciale werkzaamheden aan om tegelijkertijd het De Monchyplein en de John Frostbrug aan te pakken. Dit om de overlast zoveel mogelijk te beperken.
Update: De eerder aangekondigde werkzaamheden op het De Monchyplein gaan niet door. Door de lage temperatuur kan geen goede kwaliteit asfalt worden gegarandeerd. Het De Monchyplein blijft dus open, zo meldt de gemeente Arnhem.