Nieuws

Natte herfstbladeren zorgen voor gevaarlijke situaties in Nijmegen

Natte bladeren veroorzaken op veel plekken in Nijmegen flinke gladheid. De regen van de afgelopen dagen heeft de bladermassa in veel straten veranderd in een dikke laag drab. Als het in de nacht van vrijdag op zaterdag ook nog eens gaat vriezen, zoals veel meteorologen voorspellen, neemt de kans op gladheid nog verder toe. © N1
NIJMEGEN - Natte bladeren veroorzaken op veel plekken in Nijmegen flinke gladheid. De regen van de afgelopen dagen heeft de bladermassa in veel straten veranderd in een dikke laag drab. Als het in de nacht van vrijdag op zaterdag ook nog eens gaat vriezen, zoals veel meteorologen voorspellen, neemt de kans op gladheid nog verder toe.

Gevaarlijk situaties

De Dar heeft extra materieel ingezet om overlast door het natte bladafval te beperken, maar hiervan is niet overal veel te merken. In sommige boomrijke straten is volgend bewoners nog geen veegmachine gesignaleerd. Het natte blad kan gevaarlijke situaties opleveren.
Het fietspad op de Van ’t Santstraat in Nijmegen Oost bijvoorbeeld is op een aantal plekken nauwelijks nog begaanbaar. Toch geeft Dar aan dat het extra materieel wordt ingezet op die plekken waar het het hardst nodig is. Er valt echter zo veel blad , dat de straten de volgende dag weer vol liggen.

Bladkorven

Bladkorven lijken ook niet overal de juiste oplossing te bieden. Dar laat weten dat de korven netjes op tijd waren geplaatst, maar dat het blad langer op zich liet wachten dan in de voorgaande jaren. Toen het begon te vallen zaten veel korven al vol met snoeiafval. Volle korven worden tussendoor zo veel mogelijk geleegd, en bij verkeerd gebruik soms verwijderd.

Grote schoonmaak

Na het weekend pakt de Dar het groter aan. In zo'n twee weken tijd wil het afvalbedrijf heel de stad bladvrij maken. Het traject van dit 'opruimoffensief' loopt van Lindenholt en Dukenburg naar Nijmegen Midden-Zuid, Oost, Noord en tot slot naar Nijmegen West.