Nieuws

Geen vrolijke meisjes, maar stoere kerels op het podium in Beek

BEEK - Het is misschien even wennen. Geen vrolijke meisjes die de benen hoog in de lucht gooien, maar deze stoere mannen veroveren zaterdag het danspodium in Beek, in de gemeente Berg en Dal.
Maar dat gaat niet vanzelf, want al een half jaar lang oefenen de mannelijke Dansmariekes, onder leiding van een heuse choreografe, op hun pasjes. Daarmee zijn ze behoorlijk speciaal, want het komt in Nederland niet of nauwelijks voor dat mannen zich aansluiten bij de dansgarde. In Duitsland is het wel wat gebruikelijker.

Beekse Heerlijckheden

Er dansen in totaal achttien mannen in de groep die De Beekse Heerlijckheden worden genoemd. Zij zijn allen van de carnavalsvereniging De Cavalieren. De spanning op alle soepele heupjes neemt inmiddels toe, want in het geheim wordt er namelijk volop geoefend voor de première van hun dans, van komende zaterdag.
Voorzitter Paul de Wijze over de Dansmariekes:

Bloed, zweet en tranen

En werk aan de winkel is er zeker, zo beaamt danser Heinz van Benthum. 'Het is heel erg moeilijk. Mannen en danspasjes gaan niet echt goed samen, maar na veel bloed, zweet en tranen is het toch nog redelijk gelukt!'
Ook choreografe Desiree de Wijze is al met al tevreden. 'Inmiddels gaat het heel goed, echt verbazingwekkend. Verschillende soorten mannen, waarvan sommigen nog nooit een stap gezet hebben.. Op een feestje dans je, of met elkaar dans je, maar voor een voorstelling in het theater écht iets neerzetten is heel bijzonder. Vooral met deze samenstelling van mannen', besluit Desiree trots.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!