Nieuws

De Graafschap boekt winst van dik drie ton

Hoewel De Graafschap afgelopen seizoen een winst van 331.491 euro boekte, is de club nog niet verlost van de zorgwekkende categorie 1 van de KNVB.
DOETINCHEM - Hoewel De Graafschap afgelopen seizoen een winst van 331.491 euro boekte, is de club nog niet verlost van de zorgwekkende categorie 1 van de KNVB.
Maar de club hoopt daar snel uit te raken. De Graafschap speelde afgelopen seizoen in de eredivisie en dat had positief effect op de inkomsten. De omzet was met 8,3 miljoen euro hoger dan begroot.

In het voorjaar uit de zorgen

De Graafschap heeft al jarenlang een flink negatief eigen vermogen, waardoor de club onder curatele staat van de voetbalbond. De club voldoet nu aan de regels voor een soepeler regime (categorie 2), maar dat moet op twee verschillende meetmomenten zo zijn. De Doetinchemmers denken in het voorjaar van 2017 uit categorie 1 te raken.
Omdat de club is gedegradeerd naar de eerste divisie, wordt een tekort verwacht over dit seizoen, maar dat wordt opgevangen met de inkomsten van de transfers van Hidde Jurjus en Vincent Vermeij, die in totaal meer dan een miljoen euro opleverden.