Nieuws

Positief financieel nieuws voor De Graafschap, maar de vlag kan nog niet uit

De Graafschap sluit het seizoen 2015/2016 af met een winst van ruim drie ton. Door het seizoen in de Eredivisie en het daarmee samenhangende extra publiek dat naar het stadion kwam, is de begroting ruimschoots overtroffen. © REGIO8
DOETINCHEM - De Graafschap sluit het seizoen 2015/2016 af met een winst van ruim drie ton. Door het seizoen in de Eredivisie en het daarmee samenhangende extra publiek dat naar het stadion kwam, is de begroting ruimschoots overtroffen.
In totaal haalde de club een omzet van 8,3 miljoen euro. De kosten waren onder controle, waardoor in totaal 331.491 euro winst geboekt werd. Daarmee is het eigen vermogen van de club iets hersteld, maar nog altijd negatief.
Dankzij het positieve jaar heeft De Graafschap nu voldoende punten om weer in categorie 2 van de KNVB ingedeeld te worden. Dat gebeurt nu nog niet, omdat drie keer achter elkaar voldoende punten gehaald moeten worden. 'Dat gaat naar verwachting in het voorjaar van 2017 gebeuren.'

Huidig seizoen

Voor het lopende seizoen wordt door de degradatie een operationeel tekort verwacht. De kosten vallen andehalf miljoen lager uit en de wedstrijd- en horeca-inkomsten blijven redelijk gelijk, maar dat weegt niet op tegen het totaal van dalende inkomsten. De transfers van Hidde Jurjus en Vincent Vermeij, die bijna 1,2 miljoen euro opleverden, staan daar tegenover.
De club verwacht dan ook dat door deze transfers, het bedrijfsresultaat in het lopende seizoen positief zal worden zodat verder gewerkt kan worden naar een positief eigen vermogen.