Nieuws

Sam Lundholm voorlopig nog niet terug in selectie NEC

Sam Lundholm werd drie weken geleden teruggezet naar Jong NEC. Zijn terugkeer bij de A-selectie is vooralsnog niet aan de orde. © Broer van den Boom
GROESBEEK - Sam Lundholm werd drie weken geleden teruggezet naar Jong NEC. Zijn terugkeer bij de A-selectie is vooralsnog niet aan de orde.
De 22-jarige vleugelspits kwam tijdens de vorige interlandperiode te laat terug uit zijn geboorteland Zweden en had dat volgens trainer Peter Hyballa niet goed gecommuniceerd. Lundholm werd ziek in Zweden. Hij liep een salmonellavergiftiging op en kwam zelfs in het ziekenhuis terecht. Naar verluidt viel hij zeven kilo af.
Hyballa haalt hem nog niet direct terug bij de selectie. "Hij is flink afgevallen en heeft daarna ook nog een blessure opgelopen. Ik ga nog met hem spreken. Hij moet eerst fit worden. Morgen doet hij mee met Jong NEC tegen een A-team van Borussia Mönchengladbach."
Dit seizoen kwam Lundholm niet verder dan enkele invalbeurten. In de voorbereiding mocht hij wel enkele malen in de basis starten. Ook vorig seizoen kreeg de Zweedse jeugdinternational nauwelijks speeltijd.